Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

YERELDEN YANSIMALAR

YERELDEN YANSIMALAR

2014 Yerel seçimler öncesinde Esenler yerel siyasetinin durgun seyretmesi arazide siyasi çalismalarin pasifligi, siyasilerin pusuya yattigi ve stratejik planlar üzerinde çalisma yaptiklari yönünde yorumlanmaktadir.

YERELDEN YANSIMALAR–1

 

2014 Yerel seçimler öncesinde Esenler yerel siyasetinin durgun seyretmesi arazide siyasi çalismalarin pasifligi, siyasilerin pusuya yattigi ve stratejik planlar üzerinde çalisma yaptiklari yönünde yorumlanmaktadir. 

 

Seçimlere 5 ay gibi kisa bir sürenin kalmasina ragmen siyasi partilerin gerek Belediye Baskan aday adaylarinin gerekse Belediye Meclis üyeligi aday adaylarinin tam anlamiyla netlesmemesinin sebepleri sorgulanirken, siyasi partilerin 2014 yerel seçim çalismalarinin önümüzdeki Kurban Bayramina müteakip hizlanacagi tahmin ediliyor.

 

Bir önceki yerel seçimde aday adayligi basvurularinda yogun bir dönem yasayan Esenler Ak Parti, aday adayligi sürecini 01 Ekim – 01 Kasim tarihleri arasinda adaylik kabulüne basladi. Henüz beklenen yogun talepler ilçe merkezine ulasmazken adaylik basvuru sürecinin ay sonuna dogru kulis çalismalari parelinde basvurularin artacagi ön görülüyor.

 

Aday adaylik basvurularinda Ak Parti kadinlara %50 indirim uygularken, engellilere %75 indirim uygulayacagini ayrica adaylik basvurusunda bulunacaklardan minimum 1.000 TL bagis alinacagi konusuluyor.

 

Esenler CHP ilçe örgütünde, Belediye Meclis üyeligi için aday adaylari yavas yavas belirginlesmeye baslarken, Belediye Baskan aday adaylari belirsizligini korumakta. Ilçede seçim stratejisi Mustafa Sarigül’ün Büyüksehir Belediye Baskanligi adayliginin kesinlesmesi üzerine kurulu oldugu gözlemlenmektedir.

 

Mustafa Sarigül’ün Istanbul’da adayligi sonrasi seçim stratejileri özelinde Esenler CHP ilçe örgütü çitayi yüksek tuttugu ve oylarin sürpriz oranda artacagi tahmin ediliyor. Ilçe Baskani Özden’in yogun çalismalariyla arazide su an var olan CHP önümüzdeki günlerde çok farkli bir stratejiyle seçmen önüne çikacagi ve birçok alanda proje bazinda çalismalar yapacagi gelen bilgiler arasinda yer almaktadir.

 

Esenler Saadet Partisinde yerel seçim süreci ise; Geçmiste arazide, sandikta ve seçmenle bire bir çalisma modeli içinde yer alan Milli Görüs Partileri sadece seçimde degil, seçim sonrasi bile bu yapiyi ev ev sokak sokak çalismalariyla güçlü tutan ve su an Milli görüsün siyasi partisi olan Saadet Partisi Esenler yerelinde suskunlugunu korumaya devam ediyor.

 

Ayrica Belediye Baskanligi ve Meclis üyeligi aday adayligi sürecini 5-6 ay önce baslatan Saadet Partisi 13 farkli temayül gerçeklestirmis en ilgi çekeni ise ilçede faaliyet gösteren STK’lara yapmis oldugu temayül çalismasiydi. Henüz netlesen adaylarin olmayisi farkli yorumlamalar ve iddialarla pasivize edilmis bir görüntü çizen Esenler SP’nin adaylari ve seçim çalismalari en çok merak edilen konular arasinda yer almaya devam ediyor. 

 

2009 yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi çikaramayan Esenler MHP`de ise; seçim starti ilçeye gelen Milletvekilleriyle hiz kazanmis bir görüntü sergiliyor. Muhtarlarla ve STK larla yemekli toplantilar yaparak, ilçe baskani Ahmet Fidan tekrar aday olacaginin sinyallerini veriyor.

 

Esenler MHP’de hedef Belediye Baskanligi seçimini kazanmak, yapilan stratejik planlamalar en azindan Esenlerde 2-3 Meclis üyeligi kazanarak Esenler Belediye Meclisinde mutlak suretle temsil edilmek üzere kurgulandigi kulislerde en çok konusulan konular arasinda yer almaya devam ediyor.

 

Esenler TDH, Esenler siyasetinde aktif bir görüntü sergilemese de Sarigül’ün adayligi kesinlestiginde yerel seçimlerde TDH yöneticilerinin çok aktif ve bir o kadarda sürpriz gelismelerle Yerel Seçimlerde aktör rolü üstlenecegi tahmin ediliyor.

 

ESDEF bünyesinde yer alan STK’lar, yerel siyasete girme girisimlerini Siyasi Partilere bir dizi ziyaretler gerçeklestirerek niyetlerini belli etti. ESDEF Siyasi Partilere Belediye Meclis üyeligi adayligi için özellikle seçilebilir siralardan aday verebilmek ve Esenler yerelinde aktif bir rol üstlenmek üzere çesitli lobi çalismalari yaptigi konusulurken, önümüzdeki günlerde ESDEF’in yapacagi hamleler merak konusu olmaya basladi bile.  

 

Sonuç olarak kurban bayrami ve sonrasina endekslenen yerel seçim startimiz geç baslamis olacak ve bayramdan sonra hizlanarak alevlenecektir.  Bekleyelim, hep beraber görelim.

 

2014 Yerel seçim sürecinin en yakin takipçisi olacagiz. Seçim sürecini yakinen takip ederek siz degerli okurlarimiza süreci tüm yalinligiyla buradan paylasacagiz. 2014 yerel seçimlerinin ülkemize özellikle de ilçemize baris, huzur ve esenlikler getirmesini temenni eder, yerel seçimlere katilacak tüm siyasi partilere simdiden basarilar dileriz.

 



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli