Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

YERELDEN YANSIMALAR 2

YERELDEN YANSIMALAR 2

Önümüzdeki ay muhtemelen seçime katilacak olan siyasi partilerin yerel seçim stratejileri Belediye Baskan adaylari ve Belediye Meclis üyeligi adaylari netlesmis olacaga benziyor.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

 

YERELDEN YANSIMALAR 2

 

Kurban bayrami öncesinde vasat seyreden 2014 Yerel seçim hazirliklari bayram sonrasinda hiz kazanmaya basladi. Önümüzdeki ay muhtemelen seçime katilacak olan siyasi partilerin yerel seçim stratejileri Belediye Baskan adaylari ve Belediye Meclis üyeligi adaylari netlesmis olacaga benziyor.

Yerelden Yansimalar yazi dizisinde ilk olarak Esenler Akparti çalismalarini irdeliyoruz. 

 

Esenler Akparti Kadin Kollarinin Kurban Bayrami öncesinde ilçede 2 gün içinde üye çalismasi ve stand çalismasi yaparak arazi çalismalarina hizli basladi. Iki gün içinde yapilan arazi çalismasinda Esenler Akparti ilçe baskanligina 2.000’in üzerinde üye kazandiran Akparti Kadin Kollarinin yaptigi çalismalar dikkatle izlenirken Meclis üyeligi adayligi için Kadin Meclis üyesi aday adaylarinin  sayisal durumu merak ediliyor.

 

Esenler Akparti, 2014 yerel seçimlerinde bir önceki meclis üyeleri profilinden farkli bir strateji uygulayacagi tahmin edilirken. Muhtemel strateji Meclis üyelerinin agirlikli Esenlerde ikamet eden, Esenleri taniyan ve ilçede taninan aday profilleriyle herhangi bir sürpriz olmazsa seçmen karsisina çikacagi görülüyor.

 

Engellilerin Belediye Meclisinde temsil edilmesi için, Engelli Meclis üyeligi kontejyani ayiran Esenler Akparti ilçe baskanligina Engellilerin aday adayligi için yogun müracaat yapilacagi tahmin ediliyor. Su ana kadar 5 Engellinin aday adaylik sürecine katildigi bilinirken bu sayinin artacagi öngörülüyor. Ayrica Engellilerin mecliste temsil edilmesi için 1 olan aday kontejyanin yogun talep karsisinda 2’ye çikartilacagi Akpartinin Engelli meclis üyeligi için seçilebilir siralardan iki aday seçecegi belirtiliyor. Böylelikle Esenlerde aktif Engelli çalisma alani olusmasi beklentiler arasinda yer almakta.

 

Özellikle Engellilerin siyasette var olmasi ve Esenler Belediye Meclisinde temsil edilmesi Engelli haklarinin teorikten pratige yansimasi açisindan önemli gelismelerden biri, Engelli bireylerin Egitim, Saglik, Istihdam, Ulasilabilirlik ve erisebilirlik, Sosyal ve Kültürel aktiviteler, Sosyal ve Toplumsal yasam alanlarinda aktiflesmesi gibi öncelikli sorunlarina hizmet ederek kalici çözüm üretecek partilerin seçimlerde bir adim önde yer alacagi unutulmamalidir.

 

Esenler Akparti Gençlik Kollarinin Belediye Meclis Aday Adaylarini hazirlama asamasinda olduklari ve henüz açiklama asamasina gelinmedigi ifade edilirken 2014 yerel seçimlerinde Gençlik Kollarinin etkin rol alacagi tahmin ediliyor.

 

Esenler Akparti Belediye Baskan aday adaylig için mevcut Belediye Baskani M.Tevfik Göksu geçtigimiz günlerde basvurusunu gerçeklestirdi. Baskan Göksu ikinci dönem için tekrar aday gösterilecegi kesin gibi, M.Tevfik Göksu’nun seçime aday olarak girmesi durumunda baskanligi kesin gibi gözükse de en çok bir önceki yerel seçimlerde aldigi % 47 lik oy potansiyelini artirabilecek mi? Yoksa alacagi oylarda düsüs mü olacak? Sorusu en çok merak edilen konularin basinda yer aliyor.    

 

Esenler Belediye Baskani M.T.Göksu, Esenler Belediye Baskan aday adayligi için Esenler Akpart’ye yaptigi adaylik müracati için yerel ve ulusal basin davet edilirken, Esenler yerel basininin Akparti ilçe merkezine alinmadigi gündeme bomba gibi düstü, gerekçe olarak davetin Esenler Belediyesi basin yayin birimi tarafindan yapilmis olmasi gösteriliyor. Iki kurum arasindaki iletisimsizlik kamuoyunda nezaketsizlik ve etik kurallarin ihlali olarak degerlendiriliyor.

 



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli