Bugün, 5 Ekim 2024 Cumartesi

Yesil Artvin Dernegi`nden vatandaslara çagri

Yesil Artvin Dernegi`nden vatandaslara çagri

Artvin Valiligi eylem yasagi koydu, Rize`ye giris çikislar yasaklandi, Yesil Artvin Dernegi adalet çagrisi yapti

Yesil Artvin Dernegi’nden vatandaslara çagri

Artvin Valiligi eylem yasagi koydu, Rize’ye giris çikislar yasaklandi, Yesil Artvin Dernegi adalet çagrisi yapti

Artvin Valiligi eylem yasagi koydu, Rize’ye giris çikislar yasaklandi, Yesil Artvin Dernegi adalet çagrisi yapti…

Dünyanin en kötü çevre karnesine sahip ülkelerinin basinda gelen Türkiye’deki yikim projelerine yönelik halkin gösterdigi direnisi simgeleyen Artvin Cerattepe’deki madene karsi açilan dava yarin Rize’de görülecek. 751 müdahili bulunan, 61 avukatin yasami savunacagi Cerattepe davasi dünyanin en büyük çevre davasi olarak aniliyor. Cengiz Holding bünyesindeki ETI Bakir A.S’ye Cerattepe’deki maden sahasi için Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan verilen ‘ÇED Olumlu’ kararinin iptali için açilan davanin durusmasi öncesinde açiklama yapan Yesil Artvin Dernegi Baskani Nur Nese Karahan, “Durusma gününün yaklasmasi ile birlikte maden sirketi ve isbirlikçilerinin kamuoyunu yaniltma, tehdit ve korkutma çabalari artmistir. Bir hukuk devletinde yargilama ayrim gözetmeksizin bütün vatandaslara açiktir” diye konustu.

VALILIKTEN TOPLANTI, MITING VE BASIN AÇIKLAMASI YASAGI

19 Eylül’de Rize Idare Mahkemesi’nde görülecek olan dünyanin en büyük çevre davasi öncesinde Artvin Valiligi OHAL’i gerekçe göstererek durusma günü her türlü basin açiklamasi, toplanti, miting ve eylem gibi etkinlikleri yasakladi. Artvin Valiligi’nden konuyla ilgili yapilan açiklamada, söyle denildi:

 “Artvin Ili genelinde; 2935 sayili Olaganüstü Hal Kanununun 11/m maddesi, 2911 sayili kanunun 17 maddesi, 5442 sayili kanunun 11. Maddesi hükmü uyarinca Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Genel Müdürlügünün 14/09/2016 tarihli ve 6291 sayili yazisi geregi alinan karar dogrultusunda, mevcut huzur ortaminin devami, kamu düzeninin bozulmamasi ile vatandaslarimizin hak ve özgürlüklerinin korunmasi amaciyla; her türlü yürüyüs, basin açiklamasi, toplanti, miting, çadir kurma, oturma eylemi, stant açma, afis, pankart, bildiri vb. türündeki tüm etkinlikler, bu etkinlikler öncesi, sirasi ve sonrasinda olusabilecek siddet hareketleri gerekçesi ile 19. 09. 2016- 19. 10. 2016 tarihleri arasinda yasaklanmistir.”



  • Cumartesi 27.6 ° / 21.2 ° Güneşli
  • Pazar 26.8 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 19.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı