Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Yigidolar Esenler`de Meydana Çikti

Yigidolar Esenler`de Meydana Çikti

Anadolu`nun kültür zenginligini tanitmaya ve yasatmaya devam eden Esenler Belediyesi, Dörtyol Meydani`nda bu kez Yigidolari agirladi. Yigidolar Meydan`da programina katilan Çevre ve Sehircilik Bakani Idris Güllüce, düne kadar incir, üzüm, domates ihraç ed

Yigidolar Esenler`de Meydana Çikti

 

Anadolu`nun kültür zenginligini tanitmaya ve yasatmaya devam eden Esenler Belediyesi, Dörtyol Meydani`nda bu kez Yigidolari agirladi. Yigidolar Meydan`da programina katilan Çevre ve Sehircilik Bakani Idris Güllüce, düne kadar incir, üzüm, domates ihraç eden Türkiye`nin bugün savas helikopteri ihraç eden bir ülke haline geldigini söyledi. 

 

Esenler Belediyesi`nin Sivaslilar Dernegi ile birlikte düzenledigi "Yigidolar Meydan`da" programi, Sivaslilari Esenler`de bir araya getirdi. Dörtyol Meydani`nda gerçeklestirilen programa; Çevre ve Sehircilik Bakani Idris Güllüce, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Istanbul Milletvekili Ekrem Erdem, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Esenler Kaymakami Yüksel Ünal, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Sancaktepe Belediye Baskani Ismail Erdem, Gürün Belediye Baskani Nami Çiftçi,  Esenler Ilçe Emniyet Müdürü Hakan Yilmaz, AK Parti Esenler Ilçe Baskani Gökhan Taran, Belediye Meclis Üyeleri ve Sivaslilar Dernegi Hanifi Toptas ile sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve vatandaslar katildi.

 

ANADOLU`NUN BEREKETI ISTANBUL`DA YASANIYOR

Yöresel sanatçilarin seslendirdigi türküler ve halaylarla baslayan programda ilk konusmayi yapan Sivaslilar Dernegi Hanifi Toptas, yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi verdi. Daha sonra kürsüye Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Gösku çikti. Baskan Göksu, Dörtyol Meydani`nda düzenledikleri festival ve etkinliklerle Anadolu`nun bereketini ve beraberligini Istanbul`da yasattiklarini belirterek, "Yigidolar meydanda dedik. Bugün bu güzel meydanda Sivas`in güzel insanlarini agirlamanin mutlulugunu yasiyoruz. Biz bu meydanda Anadolu`nun farkli yörelerini konuk ediyoruz. Manti, karalahana, çigköfte festivalleri yapiyoruz. Kültür zenginligimizi hem tanitiyor hem de yasatiyoruz. Bugün madimakla, madimak çorbasiyla Dörtyol Meydani`ndayiz" diye konustu.

 

 

10 TON MADIMAK ÇORBASI DAGITILDI

Yapilan konusmalarin ardindan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Çevre ve Sehircilik Bakani Idris Güllüce ile AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Istanbul Milletvekili Ekrem Erdem`e Sehir ve Düsünce Merkezi tarafindan hazirlanan "Sehir Siirleri Antolojisi" kitabini hediye etti.

 

Çevre ve Sehircilik Bakani Idris Güllüce, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Istanbul Milletvekili Ekrem Erdem ile Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, daha sonra vatandaslara madimak çorbasi ikram etti.

 

Yöresel ikramlarin yapildigi ve Yigidolarin yöresel halk oyunlariyla costugu etkinlikte, sanatçilar Orhan Ölmez, Onur Bozatli ve Ercan Simsek sahne aldi. Programda vatandaslara Sivas’in meshur yemekleri ile birlikte 10 ton madimak çorbasi da dagitildi.

 

 



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli