Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

83 YIL SONRA, ‘ALTIN KEMERI’ IMAMOGLU VERDI

83 YIL SONRA, ‘ALTIN KEMERI’ IMAMOGLU VERDI

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, 83 yilin ardindan yeniden düzenlenen 1. Ulugazi Yagli Güresleri’nin sampiyonu Hüseyin Gümüsalan’a altin kemerini verdi. Ödül töreninin ardindan konusan Imamoglu, “Bugün tam da burada Gazi’nin Mustafa Kemal Atatürk'ün isted

Haber/ Elmas Aydogan

stanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yasaminin son 5 yilinda anisina düzenlenen ‘Ulugazi Yagli Güresleri’nin 83 yil aradan sonra ilk kez düzenlendigi müsabakalarin finaline katildi. Spor Istanbul’un ev sahipliginde Maltepe Orhangazi Sehir Parki’nda düzenlenen müsabakalar gün boyu sürdü.

ALTIN KEMER HÜSEYIN GÜMÜSALAN’IN OLDU

Tüm gün süren zorlu mücadelelerin sonunda 64 baspehlivandan dördü yari finale kaldi. Er meydaninda Mustafa Tas, Recep Kara ile Nedim Gürel de Hüseyin Gümüsalan ile eslesti. Finalde mücadele edecek isimleri belirleyen yari final müsabakasi nefesleri kesti. Zorlu mücadelenin galipleri Tas ve Gümüsalan oldu. Mustafa Tas ile Gümüsalan finalde karsi karsiya geldi. Günün sampiyonunu belirleyen müsabakada altin kemeri almaya hak kazanan baspehlivan Hüseyin Gümüsalan oldu.

ALTIN KEMERI IMAMOGLU VERDI

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, sahnede baspehlivanlarin ödüllerini verdi. Kupa, 2 tam altin ve madalya alan baspehlivanlarin gün boyu mücadelesini verdigi altin kemer de Imamoglu tarafindan Hüseyin Gümüsalan’a verildi.

GAZI’NIN ISTEDIGI SPORCU TALEBI VARDI

Ödül töreninden sonra açiklama yapan Imamoglu, 83 yil sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün çok arzu ettigi bir güres tutuldu. Yagli güreste bu kahraman pehlivanlarimizin güzel güreslerini izledik. Içinde centilmenlik vardi, kardeslik vardi” dedi

Sahnede gördüklerinde abi kardes duygusu oldugunu ifade eden Imamoglu, söyle devam etti:

“Bugün tam da burada Gazi’nin Mustafa Kemal Atatürk'ün istedigi zeki, çevik ayni zamanda akilli olan sporcu talebi vardi. Bugün onu yasadik. Seneye daha güzelini yasayacagiz. Insallah bundan sonra tarihi bir an olacak. Hem Elmali hem Kirkpinar gibi çok yillar boyu var olan güreslerin Istanbul'daki bir simgesi, buradan dünyaya tanitilan bir penceresi gibi olacak. Seneye insallah minder güresini de katacagiz bu isin içerisine. O da baska bir kulvarda yürüyecek. Yagli güresimiz daha güçlenerek devam edecek. Seneye bu kemer özel bir kemer olacak. Aslinda ilki kazanilmis oldu. Bundan sonra yillar boyu devam edecek. Halk bu isi sevdi. Zaten seviyor. Kendi ata sporu. Insallah seneye kemerimizi de özel yaptiracagiz. Vatandasimizin içine katan yarismalarla yapacagiz ki vatandas bu isin sahibi olsun. 16 milyon Istanbul'un güzel ani için bu güzel pehlivanlarimiza yürekten tesekkür ediyorum.”



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı