Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

84 yil sonra oynanacak 87 dakika; Lailapas-Karsiyaka

84 yil sonra oynanacak 87 dakika; Lailapas-Karsiyaka

Izmir`de Türklerin kurdugu ilk futbol takimi Karsiyaka ile Yunanistan`in Sakiz Adasi temsilcisi Lailapas, 84 yil önce yarim kalan maçi tamamlamak için bugün sahaya çikacak

84 yil sonra oynanacak 87 dakika; Lailapas-Karsiyaka

Izmir’de Türklerin kurdugu ilk futbol takimi Karsiyaka ile Yunanistan’in Sakiz Adasi temsilcisi Lailapas, 84 yil önce yarim kalan maçi tamamlamak için bugün sahaya çikacak

Izmir’in Karsiyaka ve Sakiz Adasi’nin Lailapas takimlari, 84 yil sonra yeniden sahada.7 Aralik 1930’da 3’üncü dakikada yagis nedeniyle yarida kalan maç, bugün kalan 87 dakikasi oynanarak tamamlanacak. Sakiz Adasi’ndaki Lailapas-Karsiyaka maçi sonrasi konserler verilecek.

Banu Sen`in Hürriyet`teki haberine göre, iki takim 7 Aralik 1930’da Sakiz Adasi’nda karsilasacakti.  Hava yagmurluydu. Fafalion Stadyumu’ndaki mücadelenin 3. dakikasinda siddetli yagmur yüzünden maç yarida kaldi. Karsiyaka takimi adada büyük yakinlik gördü ama karsilasmanin tamamlanamamasi üzüntü yaratti. Kafile daha sonra Izmir’e geri döndü.

Arsivden çikan tarih

O günden bugüne anilarda kalan yarim maç yillar sonra gündeme geldi.

Olanlari kisa süre önce ögrenip kulüp arsivinde maça ait belgeleri bulan Lailapas yöneticisi Yorgos Brilis, birkaç ay önce Izmir’e gelerek Karsiyaka Kulübü’nü ziyaret etti. Karsiyaka Kulüp Baskani Fatih Diniz’e maçi tamamlama düsüncesini iletti. Olumlu yanit alinca da hazirliklar basladi. Iki takim, maçi yarida kaldigi yerden, yani üçüncü dakikadan itibaren oynama karari aldi.

Rövans izmir’de oynanacak

1000 kadar taraftari feribotlarla bugün adaya geçecek. Maç ayni statta, 3. dakikadan baslayacak. 17.00’deki müsabakada Karsiyaka sahaya teknik direktör Yusuf Simsek ve  A Takim oyunculari sezon sonunda dagildigi için A2 Takimi ile çikacak. 3 bin 500 bileti 5 TL ve 3 Euro’dan satisa sunulurken, oyuncular 84 yil öncesine benzer formalar giyecek. 21.30’da ise Dilek Koç ile Gerasimos Andreatos konser verecek. Maçin rövansinin Izmir’de yapilmasi planlaniyor.

Allah maglup-galip istemedi’

Iki ülke basini o dönem bu dostluk etkinligine genis yer verdi. Hizmet Gazetesi muhabiri Hikmet Naci 10-11-12 Aralik 1930’da yazi dizisinde her ayrintiyi anlatti. Maçin iptalinin ardindan verilen yemekte yasananlari ise su cümlelere döktü:

“Misafiri bulundugumuz Lelâps reisi nutkunda, “Allah sahada dahi galip ve maglûp istemedi. Bu sulh ve sevisme gününde müsabakaya mani oldu” dedi.

Yunan bakan da gelecek

Takimlarin taraftarlari internetten günlerdir dostluk mesajlari yayinliyor. Karsiyaka yöneticileri hazirliklar için dün Sakiz Adasi’na geçti. Kulüp Genel Sekreteri Mehmet Yaya, “Atina Büyükelçimiz Kerim Uras da burada. Son dakika programinda degisiklik olmazsa Yunan Disisleri Bakani Evangelos Venizelos’un gelecegi de söyleniyor” dedi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli