Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

`Yildiz Butik` Ihtiyaci Olan Ögrenciler Için Açildi!

`Yildiz Butik` Ihtiyaci Olan Ögrenciler Için Açildi!

Türk Kizilayi Merter subesi ve YTÜ isbirligiyle ihtiyaç sahibi ve burslu 5 bin ögrenciye yönelik hazirlanan sevgi ve kardeslik magazasi "Yildiz Butik" açildi.

"Yildiz Butik" Ihtiyaci Olan Ögrenciler Için Açildi!

 Türk Kizilayi Merter subesi ve YTÜ isbirligiyle ihtiyaç sahibi ve burslu 5 bin ögrenciye yönelik hazirlanan sevgi ve kardeslik magazasi "Yildiz Butik" açildi.

Türk Kizilayi ile Yildiz Teknik Üniversitesi (YTÜ) isbirligiyle ihtiyaç sahibi ve burslu 5 bin ögrenciye yönelik hazirlanan sevgi ve kardeslik magazasi "Yildiz Butik" törenle açildi.

Türk Kizilay’i Genel Baskani Ahmet Lütfi Aka, YTÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Yüksek, Merter, Maltepe, Kadiköy, Kagithane, Bakirköy, Zeytinburnu, Sisli, Besiktas Türk Kizilay’i baskanlari ve Türk Kizilay’i Esenler Sube Baskani Lütfü Kahveci Yönetim Kurulu Üyelerinden Hasan Gursoy ve Ömer Savas katildi.

YTÜ Davutpasa Kampusu’nda düzenlenen törende konusan Türk Kizilay’i Genel Baskani Ahmet Lütfi Akar, üniversite ile hayir islerinde isbirligi yaptiklarini ve bugün "Yildiz Butik" isimli yeni bir projeye imza attiklarini söyledi.

Butigin "sevgi ve kardeslik magazasi" olarak kuruldugunu anlatan Akar, butikten ihtiyaç sahibi ve burs alan ögrencilerle çalisanlarin yararlanabilecegini belirtti. 

Kizilay olarak magaza bulunan ürünlerin temini ve organizasyonla alakali görev üstlendiklerini aktaran Akar, "Magazada tamami sifir ve son derece kaliteli firmalarin yaptigi bagislarla elde edilen ayakkabidan monta her türlü giyim esyasi mevcut. Butikte yaklasik 10 bin parça ürün var" dedi.

Akar, gelecekte üniversitelerle kan bagisi kampanyalari da yapacaklarini ifade etti.

YTÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Yüksek de üniversiteden bur alan 2 bin ögrenci bulundugunu belirterek, magazadan burs alan ögrencilerin yani sira ihtiyaci olan ögrencilerle çalisanlarin da yararlanabilecegini kaydetti. 

Ürünlerin, sponsorlar ve bagisçilar araciligiyla toplandigini dile getiren Yüksek, "Gelsin ögrencilerimiz buradan giyinsin" diye konustu. 

Konusmalarin ardinda Akar ve Yüksek`in kurdele kesimiyle "Yildiz Butik" açildi. 

—Yildiz Butik"te neler var? 

Türk Kizilayi Merter Subesi`nin ve bagisçilarinin destegiyle olusturulan sevgi ve kardeslik magazasi Yildiz Butik, lüks alisveris merkezlerini aratmiyor.

Yildiz Butik, YTÜ bünyesinde egitimlerini sürdüren ihtiyaç sahibi 5 bin ögrenciye hizmet verecek. Türk Kizilayi gönüllüleri ve YTÜ ögrencilerinin gönüllü isletecegi butikten üniversite tarafindan tespit edilen tüm ihtiyaç sahibi ögrenciler yararlanacak. Yildiz Butik`e gelen ögrenciler begendikleri giysileri bir alisveris merkezinden alisveris yapar gibi kabinlerde deneyecek ve ücretsiz olarak alacak.

 



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli