Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

40 Yilini Dolduran Esnafa Plaket verildi.

40 Yilini Dolduran Esnafa Plaket verildi.

Esenler Metro dügün salonunda gerçeklesen "Esnaf odasi, Esnafina hesap veriyor " toplantisinin 6.ncisi düzenlendi. Toplantida ülkemizde yasanan ekonomik krizde zor sartlar altinda ticaret yapan 30-40 yilini dolduran basarili esnafa plaket veril

Esenler Esnaf ve Sanatkârlar kooperatifi baskani Sükrü Sahin, 6 yil önce söz verdigi gibi kooperatifin ve birlesik esnaf odasinin hesabini her yil geleneksel olarak düzenledigi bulusmada üyelerine yapilan hizmetlerin ve çalismalarin  hesabini verdi.

Programin sunumunu kooperatif baskan vekili Soner Karabulut yaparken çok özel konuklarda programda  hazir bulundular. Program açilis ve selamlama konusmalarinda Istanbul Esnaf Kefalet Kooperatifler Birligi Baskani Temel Çoruh ve Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Osman Gökçebas odanin bu çalismalarini taktirle karsiladiklarini herkese örnek bir çalisma olduklarini dile getirdiler. Esenler Esnaf Kefalet kooperatifler birligi ve ayni zamanda Esenler Birlesik esnaf ve sanatkârlar odasi  baskanligi görevini yürüten Sükrü Sahin programda yaptigi konusmada seçimde söz verdigi "Esnaf odasi, Esnafina hesap veriyor" toplantilarinin 6.ncisini düzenlediklerini  dile getirdi.

Sahin "Milletimize ve esnaflarimiza söz verdik. Seffaf olacagiz” dedi. Sahin   konusmasinda yil içerisindeki harcamalari tek tek anlatirken, kooperatif ve birlik olarak çok özel bir projeye de imza attiklarini Avrupa birligi olan projenin ilk etabini astiklarini dile getirdi. Esenler kültür projesi olan LitrosBag sinirlari olmayan bir projeyi hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi. Sahin "Hizla gelisen dünya, el isçiligine ve tecrübe gerektiren örfi ve sanat ve zanaatlari yapan ustalari adeta unutmustur. Avrupa birligi olan bu projede ilk safhayi geçtik. 15 milyon Avroluk bu proje kayip mesleklerimizi ve degerlerimizi gün yüzüne çikartacak. Esenler, muhacirlerin çok yasadigi bir kent. Mübadelede buradan Avrupa’ya göçen Rum kökenli insanlarimiz oldu. Kaybolan zanaatlarimizi yeniden canlandiracagiz "dedi.  Program sonunda 40. yilini dolduran esnaflara plaketler taktim edildi. 

Bu özel programda Esenler Ak Parti Ilçe Baskani Av. Umut Özkan, Saadet Partisi Ilçe Baskani Tugrul Yalçinkaya,  Iyi Parti Ilçe Baskani Seyh Ömer Kara, CHP Ilçe Baskan Yardimcisi Cihangir Kaymakçi, Avcilar kredi kooperatifi baskani Mehmet Kapusuz, Halk egitim müdürü Turgay Tokmak, Tarim ilçe müdürü Turgut Sisman, Esdef Esenler dernekler federasyonu baskani Cumali Helvaci, Rizeliler dernek baskani Süleyman Kahveci, gazeteci Hüseyin Koç, Hasan Gürsoy, Suat Türkoglu ve ismini sayamadigimiz çok sayida davetli hazir bulunarak bu özel güne sahitlik ettiler. Esenler esnaflarinin ilgisi de yogun oldu. 



  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.8 ° / 11.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu