Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

`Yilma, ilerle gençlik seninle`

`Yilma, ilerle gençlik seninle`

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Artvin`in Ardanuç Ilçesi`nde ugradigi saldirinin ardindan tarifeli seferle Ankara`ya geldi. Kiliçdaroglu`nun Esenboga Havalimani`nda çok sayida partili karsiladi.

 "Yilma, ilerle gençlik seninle"

 CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Artvin`in Ardanuç Ilçesi`nde ugradigi saldirinin ardindan tarifeli seferle Ankara`ya geldi. Kiliçdaroglu`nun Esenboga Havalimani`nda çok sayida partili karsiladi.

Aracina binmekte dahi zorlanan Kiliçdaroglu`nu partililer "Yilma, ilerle gençlik seninle" ve "Halkin umudu Kiliçdaroglu" sloganlariyla karsiladi. Havalimani çikisinda kendisini bekleyen basin mensuplarinin sorularini yanitladi.

Artvin`de yasanan saldiriyi degerlendiren Kiliçdaroglu, sunlari söyledi, "Ilgi dolayisiyla çok tesekkür ederim. Bizim bir görevimiz var; teröre karsi durmak, vatandasi korumak, haklarini savunmak. Terör nereden gelirse gelsin. Hep birlikte mücadele edecegiz, terör bizi yildiramaz" dedi.

Kiliçdaroglu, kendisine yönelik terör saldirisinda sehit olan er Fatih Çaybasi`nin yarin Erzincan`da düzenlenecek cenaze törenine katilacagini açiklayarak, "Keske böyle bir olay olmasaydi. Bir canimiz var. Onu da vatana vermeye haziriz. Keske sehit olmasaydi da ayni aciyi ben, yasasaydim, benim ailem yasasaydi. O açidan son derece üzgünüm. Bir sehit olmasi beni gerçekten üzüyor. Yarin sehidimizin cenazesine katilacagiz" diye konustu. 

"HEP BIRLIKTE OLACAGIZ VE TÜRKIYE`YI AYDINLIGA TASIYACAGIZ"
Havalimaninda karsilamayi degerlendiren Kiliçdaroglu, "Bu atmosfer güzel bir atmosfer. En azindan teröre karsi hep birlikte duruyoruz. Birlikte mücadele ediyoruz. Buraya gelen arkadaslarima, telefon eden bütün siyasi parti genel baskanlarina, sivil toplum kuruluslarina, sendikalara, meslek kuruluslarina, hepsine yürekten tesekkür ediyorum. Hep beraber olacagiz, hep birlikte olacagiz ve Türkiye`yi aydinliga tasiyacagiz" dedi.

 BUGÜN SEHIT CENAZESINE KATILACAK

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, bugün Artvin`de konvoyuna gerçeklestirilen terörist saldirida sehit olan jandarma er Fatih Çaybasi`nin Ikindi namazini müteakip Erzincan`da düzenlenecek cenaze törenine katilacak. Kiliçdaroglu, özel uçakla Erzincan`a gidecek. 

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli