Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Yine öneri yok!

Yine öneri yok!

Esenler Kent Konseyi `2014 yili 2. Genel Kurul Toplantisi Birlik Mahallesi`ndeki yeni belediye binasinda yapildi. Toplantida Ömer Çetinkaya ikinci kez baskan seçildi.

Yine öneri yok

Esenler Kent Konseyi `2014 yili 2. Genel Kurul Toplantisi Birlik Mahallesi’ndeki yeni belediye binasinda yapildi. Toplantida Ömer Çetinkaya ikinci kez baskan seçildi.   

Toplantiya Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, AKP Esenler Ilçe Baskani Umut Özkan, Ilçe Emniyet Müdürü Erol Öztas, Esenler Müftüsü Halil Sekerci, Belediye Baskan Yardimcilari ve siyasi partilerin temsilcileri, yerel derneklerin sorumlulari, muhtarlar, kanaat önderleri ile çok sayida Kent Konseyi üyesi katildi. 

Esenler Belediye Baskan Yardimcisi ve Kent Konseyi Baskani Ömer Çetinkaya’nin baskanliginda gerçeklesen toplanti, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Toplanti`nin açilis konusmasini yapan Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, Kent Konseyi`nin sehir için beyin firtinasi yapmasi gerektigini belirterek, "Kent Konseyi kanaat önderi niteliginde olabilecek, sivil toplum örgütlerinin ya da kamu birimlerinin bir araya gelerek sehrin gelecegine ait beyin firtinasi yaptiklari bir sura heyetidir. Her 6 ayda 1 düzenli olarak toplanilmasi istenilen kent konseylerinin en önemli özelligi de sura heyeti niteliginde olmasidir. Kent Konseyi`nde üretilen proje, Belediye Meclisi`ne havale edebilir. Yani sehir yönetimine katilim anlaminda, ileri demokrasinin hayata geçmesi anlaminda çok önemlidir. Ancak, kent konseyi siyaset arenasina dönüsmemelidir" dedi.

Baskan Göksu`nun konusmasinin ardindan Genel Kurul dilek ve temenni bölümüyle devam etti.  Toplanti, konsey üyelerinin Esenler’e dair talep ve önerilerini dile getirmesinin ardindan sona erdi. 



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli