Tarih: 01.01.2018 00:00

YOKSULUN RAMAZANLIGI EDIM MARKET`TEN

Facebook Twitter Linked-in

YOKSULUN RAMAZANLIGI EDIM MARKET`TEN

Esenler Belediyesi`nin sosyal projelerinden EDIM Hayir Market, Ramazan’da da yoksulun yüzünü güldürmeye devam edecek. EDIM Kart sahibi vatandaslar, Ramazan ayi boyunca her türlü ihtiyacini, EDIM Hayir Market`ten karsilayabilecek.

Esenler Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü, maddi zorluk çeken ihtiyaç sahiplerinin yüzünü EDIM (Esenler Dayanisma ve Iyilestirme Merkezi) Market ile güldürmeye devam ediyor. "Sosyal Belediyecilik" alaninda Türkiye "birincisi" olan proje Ramazan ayi boyunca da hizmetlerine devam edecek. Esenler Belediyesi ve mahalle muhtarliklarinin özel ve titiz çalismasi sonucu tespit edilen EDIM Kart sahibi yoksul vatandaslar, Ramazan ayi boyunca Ramazan pidesinden hurmaya, meyvesinden tatlisina kadar her türlü ihtiyacini, özel bir marketten alis-veris yapma tadinda EDIM Hayir Market`te karsilayabilecek.

Türkiye’de ilk olan ve kapi kapi dolasilarak koliyle yardim dönemini sona erdiren proje kapsaminda ailelerin ihtiyaç durumu ve çocuk sayisina göre EDIM Kartlarina aylik para puanlar yükleniyor. EDIM Karti ile birlikte Iyilik Kapisi EDIM Market`e giden vatandas, gidadan giyecege, temizlik malzemesine kadar ihtiyacina göre istedigi ürünü alabiliyor.

ÜRÜNLER BAGISÇIDAN

EDIM Market`te yapilan tüm yardimlar, sayilari 281`e ulasan gönüllü hayirsever bagisçilar tarafindan karislaniyor. Belediyenin kasasindan hiç para çikmadan yürütülen projede, bagisçi ve yardim alan ailelere kadar her sey kayit altina aliniyor. Hayirsever vatandaslar, istedigi takdirde bagisladigi malzemenin, hangi tarihte, kime, ne zaman ve kim tarafindan teslim edildigini görebiliyor.

HAYIR KÖPRÜSÜYÜZ

EDIM Hayir Market`e destek veren tüm hayirseverlere tesekkür eden Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, "Biz belediye olarak zengin ile yoksul arasinda bir hayir köprüsüyüz. Muhtarliklarimizla birlikte ihtiyaç sahibi aileleri beliriliyoruz ve isin koordinasyonunu sagliyoruz, hayirseverlerimiz de bagista bulunuyor. Öyle ki, süt ve süt ürünlerini sadece hayirsever bir aile karsiliyor. Çocuk giyeceklerini ise baska bir aile. Sivi yag ve deterjanlari zaten belediyemizin geri dönüsümden elde ettigi gelirli belediye olarak biz temin ediyoruz. Özetle burasi tam bir vakif anlayisi içerisinde sosyal dayanisma ve kardesligin en güzel örneklerinden birisi" seklinde konustu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —