Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Yozgat Sevdalilari Bir Ilki Daha Gerçeklestirdi

Yozgat Sevdalilari Bir Ilki Daha Gerçeklestirdi

Yozgat Kültür ve Dayanisma Dernegi, kurulusundan bugüne kadar görev yapmis baskan ve yönetimlerini kahvalti programiyla biraraya getirdi

Yozgat Sevdalilari Bir Ilki Daha Gerçeklestirdi

Yozgat Kültür ve Dayanisma Dernegi, kurulusundan bugüne kadar görev yapmis baskan ve yönetimlerini kahvalti programiyla biraraya getirdi. Bu programla ahde vefa örnegi gösterildi. Kahvaltiya Istanbul 1. Bölge Ak Parti Milletvekili Hursit Yildirim, dernegin kurucu baskani Av. Satilmis Sahin, dernek eski baskanlarindan Hasim Köksal, Nazif Aydogmus, Menderes Demir, Kazim Ekinci isadami Halit Kanak, Prof.Dr. Kadir Esmer, Prof.Dr. Rahmi Güçlü, bürokratlarimiz, simdiye kadar görev yapmis dernek yöneticileri ve esenlerin yerel gazetecileri katildi.

Açilista dernek genel sekreteri Faruk Oguzhan, programin amacini açikladiktan sonra, dernegin yenilenen yüzü ve eski baskanlarla es güdümlü çalismak istediklerini ifade ederek gündem ile alakali bilgi verdi.

Yönetim Kurulu Baskani Muammer Sasmaz; simdiye kadar dernege emegi geçen herkese tesekkür ederek ahirete intikal etmis olanlar için de Fatihalar yad ederek konusmasina basladi. Sasmaz, daha dernek faaliyetleri hakkinda ve yapacaklari projelerle ilgili bilgi verdi.

“Güç birligi yaparsak basarili olacagimiza inaniyoruz”

Sasmaz “Bugün burada bir ilki daha gerçeklestiriyoruz. Dernegimizin kurulusundan bugüne kadar görev yapmis ama isimleri bir sekilde unutulmus bu davaya omuz vermis, hizmet etmis tüm arkadaslarimizi kahvalti programiyla bir araya getirmek istedik. Saniyorum bundan önce bu tarz bir program hiç yapilmamis. Biz de kendi merkezimizde böyle bir programi ilk defa gerçeklestiriyoruz. Hatalarimiz olabilir, eksiklerimiz olabilir, affiniza siginiyoruz. Biz bu baskanlarimizi ve dava arkadaslarimizi bugün bu kahvalti da bir araya getirerek onlari hem unutmadigimizi, hem de unutulmak istemedigimizi göstermek istedik. Onlarla beraber hareket edersek, güç birligi yaparsak basarili olacagimiza inaniyoruz. Bu yüzden sizleri bu kahvalti programiyla bir araya getirdik. Iyi ki varsiniz. Iyi ki geldiniz. Bu tabloyu gördükten sonra da ne kadar dogru bir karar aldigimizi bir kere daha görmüs olduk.” dedi.

“Biz sizlerden kopmak istemiyoruz”

Sasmaz “17 Nisan’da yapilan kongremizde Adem Coskunyürek kardesimizle bir yarisa girdik. Kongreyi kazanarak göreve biz talim olduk.  Biz seçildik, Bayragi biz teslim aldik. O günden bugüne yeni projeler üreterek yolumuza devam etmek istiyoruz. Aslinda bu programi daha önce yapacaktik, kismet bugüneymis. Bu programimizi bundan sonra artik geleneksel hale getirmek istiyoruz. Biz sizlerden kopmak istemiyoruz. Yani sizleri yanimizda hissedemezsek, ne kadar ugrasirsak ugrasalim eksik kalacagimizi, yarim kalacagimizi biliyoruz. Bu yüzden hiç kimsenin disarda ve kenarda kalmasini istemiyoruz.

“Görev yapmis büyüklerimizden danisma kurulu olusturmak istiyoruz”

17 Nisan’daki kongreden önce onlarla görüsmelerimizde, bize bazi serzeniste bulundular. Bizde üzerimize düsen mesajlari orada bir kenara yazdik. Bugün bu kahvaltinin yapilmasinin aslinda sebebi de bu. Görevlerini tamamlamis baskanlarimiz ya köselerine çekilmisler, ya küstürülmüsler ya da herhangi bir sebepten dolayi dernegimizle irtibatlarini kesmisler. Biz yönetim olarak yeni bir karar aldik. Dernegimizde simdiye kadar baskanlik yapmis büyüklerimizden danisma kurulu olusturmak istiyoruz. Onlarin bilgi ve tecrübelerinden istifade etmek istiyoruz. Yozgat ve Yozgatli için daha güzel projeler üretmek için buna ihtiyacimiz oldugunu düsünüyoruz. Bu kurulun hem bizim ufkumuzu açacagina, hem de önceki baskanlarimizi onure etmek adina güzel bir proje olduguna inaniyorum. Bu tablo bizim için gerçekten de gurur duyulacak bir tablo. Yozgat Kültür ve Dayanisma Dernegi 1987 yilinda Istanbul’da kurulan ilk dernek. Yani ilk göz agrimiz. Su anda Istanbul’da faaliyet gösteren tüm dernek ve federasyonlarin, hatta isadamlari derneklerinin mayalandigi yer. Bu yüzden dernegimiz bizim için çok önemli. Burayi canlandirmak için herkesin üzerine düsen görevi yapmasini rica ediyorum.

“Kendisinden onursal baskanimiz olmasini istedik”

1987 yilinda Istanbul Hukuk Fakültesi’nde bir ögrenci olan, yüregi Yozgat için yanan degerli büyügümüz, Yozgat sevdalisi Av. Satilmis Sahin abimiz o yillarda böyle bir olusumun temelini atmis ve bu mirasi, bu bayragi bizlere emanet etmistir. Yönetime geldigimizde bir karar aldik ve kendisinden onursal baskanimiz olmasini istedik. Bu teklifi duydugunda çok heyecanlandi ve bizleri kirmadi. Her zaman maddi ve manevi destegini vererek bizim yanimizda oldu. Hepinizin huzurunda kendisine tesekkür ediyorum. Sizlerin huzurunuzda da “Onursal Baskanlik Belgesi”ni takdim etmek istiyorum.

“Biz bu hizmeti iki ögrenci olarak baslattik”

Satilmis Sahin onursal baskanlik belgesini aldiktan sonra yaptigi tesekkür konusmasinda; “Yozgat Kültür ve Dayanisma Dernegi Baskani Muammer Sasmaz ve yönetim kurulu üyelerine tesekkür ediyorum. Bu ilk tesebbüs Ekim 1986 yilindaydi. 26 Ekim 1986 yilinda ilk toplantimizi yaptik. Birkaç gün sonra dernegimizin kurulusuna tam 30 yil olacak. 30 yil sonra bu serefli, onurlu görevin bana verilmesi sizin alicenapliginizdir. Hepinize çok tesekkür ediyorum. Benden çok daha fazla hizmet etmis arkadaslarimiz var. Onlara da tesekkür ediyorum. Biz bu hizmeti iki ögrenci olarak baslattik. Bugün o arkadasimizi da davet ettik. Kürsat Karacabey, Bogazliyan ilçesinden. Kendisi bu davete çok sevinmistir. Ancak Ankara’daki baro seçimlerinden dolayi katilamamistir. Biz bir ates yaktik, hemsehrilerimiz gerisini tamamladi. Herkes elinden geleni yapti. Kocaman bir dernek oldu. Bugün 6 bin üyesi ile Istanbul’da en büyük dernegimizdir. Elimizden ne gelirse katki saglamaya çalisiyoruz. Hangi hizmetleri verirlerse yapmaya çalisiyoruz dedi.

Dernek baskanlari adina söz alan Hasim Köksal beyefendi de; yapilan organizasyon için dernek baskani ve yönetimine tesekkür etti. Gençlerin derneklere adapte edilmesinin önemine deginerek bu isi daha ileriye tasiyacak olan onlardir, onlarin bakis açisi bizim için çok önemli diyerek gençleri derneklerin yönetimlerinde yer almaya davet etti.

“Herkes bir yerde farkli bakis açisi saglayacagina, hep beraber güçlü bir olusum olusturmak zorundayiz”

Istanbul 1. Bölge Ak Parti Milletvekili Hursit Yildirim konusmasinda “degerli arkadaslar, bugünün milat olmasini istiyorum ben. Hepimizin geldigi nokta belli. 15 yildir siyaset yapan bir kardesinizim. Bulundugumuz yerlere bireysel basarilarimizla geldik. Yozgatlilar olarak bizim en büyük eksikligimiz moral ve motivasyon. Acilen gidermemiz lazim. Biz Anadolu’nun en yigit halkiyiz. Vatanina milletine en fazla bagli olan biziz. Her zaman devletinin yaninda yer almis bir iliz. Yozgatli arkadaslar, Yozgattan önce kendisine yatirim yapilmasini istiyor. Böyle bir rahatsizligimiz var. Bir vekil olarak hem Ankara’da hem Istanbul’da her türlü talepleri yerine getirmeye çalisiyorum. Tarihi sürece baktigimizda dernegimiz 30 yillik bir dernek. Simdiye kadar güzel çalismalar yapilmis. Ama gelmis oldugumuz nokta yeterli mi? Bence yeterli degil. Dernegimizin tarihi bir misyonu var. Adi üstünde merkez dernek. Istanbul’da ilk kurulan dernek. Birlikten kuvvet dogar. Çevremizde küçük dernekler var. Herkes bir yerde farkli bakis açisi saglayacagina, hep beraber güçlü bir olusum olusturmak zorundayiz. Küçük olsun benim olsun devri bitmistir. Istanbul’da Yozgatlilar olarak ilk beste yer alacak STK olmak zorundayiz. Bunun miladi bence bugün olsun. Buradan bir baslangiç yapalim. Danisma kurulu gerçekten güzel bir fikir. Baskanlarin tecrübelerini mutlaka almamiz lazim. Her bir baskanimizin tecrübesini yazili alip ve uygulanacak ise bir sonraki asamaya geçmemiz lazim.” dedi.

Yozgat Kültür ve Dayanisma Dernek Baskani ve yönetim kurulu üyeleri konusmalarin sonunda Milletvekili Hursit Yildirim’a, kurucu baskana ve dernekte görev almis diger baskanlara hediyelerini takdim ettiler. Aile fotografinin çekilmesiyle program son buldu.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli