Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

YTÜ'nün kampüs agasi: Eski rektör lojmanda kaliyor, 19 bin lira ek maas aliyor

YTÜ'nün kampüs agasi: Eski rektör lojmanda kaliyor, 19 bin lira ek maas aliyor

Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden olan Yildiz Teknik Üniversitesi'nde eski rektör Bahri Sahin'in, görevde olmamasina ragmen rektör lojmaninda kaliyor olmasi ve Tekonopark'tan ayda 19 bin liralik 'huzur hakki' almasina ü

Istanbul'un birçok semtinde kampüsü bulunan Yildiz Teknik Üniversitesi'nde eski rektör Bahri Sahin'in yönetim kurulu üyesi oldugu Teknopark'tan aylik 19 bin liralik 'huzur hakki' aliyor olmasina üniversiteliler tepki gösterdi. 

whatsapp-image-2021-07-26-at-11-54-31-1.jpeg

Üniversiteliler, üniversiteye bagli Teknopark haricinde okulun akademik kadrosunda gözüken Bahri Sahin'in hala rektörlük lojmaninda kaldigini söylerken üniversite içerisindeki bazi kaynaklar, Sahin'in Teknopark üzerinden geçtigimiz yillarda kendine makam araci aldigini söyledi. 

Üniversitenin resmi internet sitesinde de Bahri Sahin hala rektör olarak gözüküyor. Agustos 2020'de göreve baslayan Tamer Yilmaz ise sosyal medya hesabinda kendini 'rektör' olarak tanitsa da resmi sitede rektör olarak gözükmüyor. 

Öte yandan yeni rektör Tamer Yilmaz önceki dönemde Kalyoncu Üniversitesi rektörüydü. YTÜ Teknopark Yönetim Kurulu'nda ise eski patronlarindan ve Kalyon Insaat Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Kalyoncu bulunuyor. 

Yönetim kurulunda ayrica Halk Bankasi Yönetim Kurulu üyesi olan Osman Arslan da var. 

Teknopark yönetimi aldiklari kararla beraber yukarida ismi geçen kisilerle beraber yönetimde olan kisilere aylik 5 bin lira 'huzur hakki' ödemesi yapilmasini kararlastirdi. 

whatsapp-image-2021-07-26-at-11-54-32-1.jpeg

Esenler Belediyesi'yle siki iliskiler

Hisarüstü'nde YTÜ'ye ait olan, ögrenci ve akademisyenlerin kullandiklari sosyal tesislerin özel bir sirkete devredilmesine dair ise üniversiteliler tepki gösterdi. halktv.com.tr'ye konusan YTÜ ögrencisi Öyküm Bozbay, "Üniversitemizin herhangi bir parçasinin özellestirilmesine karsiyiz. Davutpasa'ya geçtigimiz yil Millet Bahçesi açildi, Yildiz kampüsü Cumhurbaskanligi'na tahsis edildi. Biz Yildiz bilesenleri olarak direnis örüyoruz. Simdi de Hisarüstü'ndeki sosyal tesisin Yildiz'da kalmasini istiyoruz" dedi.

YTÜ ögrencisi Zelal Yildiz ise üniversite içerisindeki sosyal alanlarin bir politika kapsaminda özellestirildigine dikkat çekerek "Inanilmaz bir rant sagliyorlar. Ögrencilerin indirimli yemek yiyebilecegi alanlari özellestiriyorlar'' diye konustu. Eski rektör Bahri Sahin'i kampüsün agasi olarak tanimlayan Yildiz, Teknopark'in üniversitelerinin tüm kaynaklarini sömüren bir sirket oldugunu belirtti. 

Öte yandan 5 Haziran 2021'de Cumhurbaskani ve AKP Genel Baskani Tayyip Erdogan tarafindan üniversitenin içerisinde açilan Millet Bahçesi'ni Esenler Belediyesi isletiyor. 

Ayrica üniversitedeki çogu akademisyenin Esenler Belediye Baskani Teyfik Göksu'yla yakin iliskide oldugu biliniyor. 

2019 yilinda ise Yildiz Teknik Üniversitesi’ne ait lojmanlardan birinin, AKP’li Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Nihat Karatas’a, birini Ilçe Müftüsü Halil Sekerci’ye, digerinin de cami imamina tahsis edildigi ortaya çikmis, üniversite yetkilileri lojmanlarin 'protokolle' tahsis edildigini söylemisti.

dsfsdfds.jpg

Ihalenin detaylari, Yildiz Teknik Üniversitesi'nin resmi sitesinde paylasilmazken teyit ve bilgi almak için aradigimiz zaman ise sorularimiza cevap alamadik. 



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı