Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

YTÜ. 5 Sektör 1 Kariyer Etkinlik Bulusmalari Yapildi

YTÜ. 5 Sektör 1 Kariyer Etkinlik Bulusmalari Yapildi

Esenlerde Üniversite kampüsü bulunan Yildiz teknik üniversitesinin bünyesinde faaliyet göstren,Yildiz Isletme Kulübü 18-19 Ekim tarihlerinde düzenledigi 5 Sektör 1 Kariyer etkinlik kapsaminda bir takim söylesiler düzenledi. Etkinlik kapsaminin sektörler

YTÜ. 5 Sektör 1 Kariyer Etkinlik Bulusmalari Yapildi

Esenler`de Üniversite kampüsü bulunan  Yildiz Teknik Üniversitesinin bünyesinde faaliyet gösteren,Yildiz Isletme Kulübü 18-19 Ekim tarihlerinde düzenledigi  5 Sektör 1 Kariyer etkinlik kapsaminda bir takim söylesiler düzenledi. Etkinlik kapsaminin sektörlerin öncü firmalarinin Yildiz Teknik Üniversitesi’nde ögrencileri ve katilimcilari bulusturarak bilgilendirmistir.

 “NASIL FARKLILASABILIRIZ?”I ARIYORUZ

Etkinligin birinci gününün ilk oturumunda Eczacibasi Askaynak Insan Kaynaklari Müdürü Tugçe Çakir Imirzi 5 Sektör 1 Kariyer etkinligi kapsaminda katilimcilarla bulustu. Ise alim süreci konusunda katilimcilari bilgilendiren Imirzi, duyarli ve sosyal sorumluluk faaliyetlerine önem veren insanlarin her zaman bir adim önde oldugunu söyledi. Takim çalismasinin öneminin üzerinde duran Tugçe Çakir Imirzi, “Takim çalismasini ögrenebileceginiz platformlarda çalisin.” tavsiyesinde bulundu. Soru-cevap seklinde ilerleyen sunum, Proje Lideri Musa Ocak’in fidan bagis belgesini takdim etmesiyle sona erdi.

RAKIPLERINIZDEN FARKINIZ OLSUN

5 Sektör 1 Kariyer’in birinci gününün ikinci oturumunda PWC’den Deniz Zuhal Eren ve Serhan Sayar Yildizlilarla bulustu. Konusmasina genç ve dinamik bir sirket olduklarindan bahsederek baslayan Eren ve Sayar, yas ortalamalarinin 30 oldugunu belirtti. Sermayelerini ve yatirimlarini insan üzerinde kurduklarini, bunun için tüm dünyaya yayildiklarini belirttiler. Exchange programlariyla yurt disi imkanlarini Türkiye’ye getirdiklerini belirttiler. Her seyi uluslararasi standartlara göre yaptiklarini söyleyen Deniz Zuhal Eren ve Serhan Sayar’in konusmalarinin ardindan Proje Lideri Musa Ocak’in fidan bagis belgesini takdimiyle söylesi sona erdi.

YARINI DÜSÜNEREK BUGÜN HAREKET EDIYORUZ

5 Sektör 1 Kariyer’in birinci gününün üçüncü oturumunda JTI Türkiye’den Yesim Özüdogru, sunumuna JTI’n dünyadaki agindan bahsederek basladi. 100’den fazla ulus, 120’den fazla ülkede yer aldiklarini belirtti. “Global bir skalada kisisel ilerleme sagliyoruz” diyerek konusmasina devam eden Özüdogru, sirketin sektöründe dünyada ilk 5’te oldugunu söyledi. Ögrencilere tavsiyeler vererek konusmasini sonlandiran Yesim Özüdogru, “Farkliliklarinizi kabul edin. Basari, isinizi severek yaptiginizda gelir.” dedi. Proje Lideri Musa Ocak’in fidan bagis belgesini takdimiyle söylesi sonlandi.

GÖKHAN TÜRKMEN SÖYLESISI

Ilk günün son oturumunda basarili sanatçi Gökhan Türkmen, yogun ilgiyle etkinlige damgasini vurdu. Müzik sektörünün dinamiklerinden bahseden Türkmen, söylesiye soru-cevap seklinde devam edilmesini istedi. Hiçbir zaman star olmak istemediginden bahseden ünlü sanatçi, yola müzik ögretmeni olmak için çiktigini söyledi. Müzik sektöründe sanatçilarin iyi niyetlerini suiistimal eden insanlarin oldugundan, dogru tercihler yapilmasi gerektiginden bahsetti. “Daha önce hiç pes etme noktasina geldiniz mi?” sorusuna: “Pes etme noktasina çok geldim ancak isime olan askim bunu engelledi.” diyerek cevap veren Gökhan Türkmen, gençlere destek olmak adina esiyle GTR Müzik adli sirketi kurduklarini söyledi. Basin & Koordinatörü Baran Büyükbingöl’ün fidan bagis belgesini takdim etmesiyle söylesi sona erdi.

DOGRU ZAMANDA VE DOGRU YERDE

Ikinci günün son oturumunda Tekfen Insaat Genel Müdür Yardimcisi Erhan Hersek katilimcilarla      bulustu. Samimi üslubuyla sözlerine sirketin kuruldugu andan ve izledigi politikadan söz ederek basladi. Kuruldugu zor zamanlardan günümüze kadar nasil geldigini çesitli projelerle örnekleyerek açikladi. Insaat firmalarinin askeriyeyle ayni metotla çalistigini ve ayni disiplinli yapi içinde oldugunu belirtti. Zamani kendilerinde en önemli faktör olarak gördügünü ve en dogru zamanda en dogru kisiyi bulabilmek için sirketin gelistirdigi programlardan bahsetti. Stajyerlerinin fikirlerine oldukça önem verdiklerini ve yeri geldiginde çok büyük sorumluluklar da yüklediklerinin altini çizdi. Kendi girdigi is görüsmelerinde klasik sorulardan sormadigini, problem-çözüm seklinde ilerledigini söyledi. Ingilizce bilmenin artik bir arti olarak sayilmadigini mutlaka baska bir dil de bilinmesi gerektigini vurguladi. Ikinci günün son oturumu, Proje lideri Musa Ocak’in Erhan Hersek’e fidan bagis belgesini takdimiyle son buldu.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı