Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Yüksel Mansur Kilinç Istanbul`dan milletvekili adayi

Yüksel Mansur Kilinç Istanbul`dan milletvekili adayi

Yön Radyo Yönetim Kurulu Baskani Yüksel Mansur Kilinç, CHP`den Istanbul 2. Bölge 5. siradan milletvekili adayi oldu.

Yüksel Mansur Kilinç Istanbul`dan milletvekili adayi

 Yön Radyo Yönetim Kurulu Baskani Yüksel Mansur Kilinç, CHP`den Istanbul 2. Bölge 5. siradan milletvekili adayi oldu.

 

24 Haziran`da yapilacak seçimler için partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu`na (YSK)  teslim etti.

Kesinlesen aday listelerinde Yön Radyo Yönetim Kurulu Baskani Yüksel Mansur Kilinç da  Istanbul 2. Bölge 5. siradan milletvekili adayi oldu. 

CHP 1 Kasim 2015 genel seçimlerinde Istanbul 2. Bölge`den 8 milletvekili çikarmisti. 

YÜKSEL MANSUR KILINÇ  

1961 Istanbul dogumlu olan Yüksel Mansur Kilinç, Pertevniyal Lisesi’nden mezun oldu.

Kilinç, Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Cografya Bölümü’ndeki üniversite egitimi sirasinda siyasetle 70’li yillarin siyasi atmosferi içinde tanisti.

AKTIF SIYASETTE 30 YIL

1989-1994 SHP Beyoglu Ilçe Baskanligi, 1999-2004 Istanbul Büyüksehir Belediyesi CHP Grup Baskan Vekilligi,     2012-2014  CHP Istanbul Il Baskan Yardimciligi  görevlerinde bulundu.



23 YILLIK BAGIMSIZ YAYINCILIK MÜCADELESI

1994 yilinda Yön Radyo’nun kurulusunu gerçeklestiren Yüksel Mansur Kilinç, 2013 yilinda ise yonhaber.com haber sitesini kurdu. Kilinç, Yön Radyo ‘nun kurulusundan bu yana bagimsiz yayincilik mücadelesini ödün vermeden sürdürüyor.  

 

ADALET YÜRÜYÜSÜNDE SES GETIREN RÖPORTAJ 

Adalet Yürüyüsüne katilan ve yürüyüsün gün gün canli olarak yayinlanmasini saglayan Kilinç, yürüyüsün 22. gününde CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile özel röportaj gerçeklestirmis, bu röportaj Yön Radyo ile birlikte 20 yerel radyoda es zamanli olarak yayinlanmisti.

 

Temmuz 2017’de Çanakkale’de yapilan Adalet Kurultayi’na da aktif olarak katilan Kilinç, “RTÜK, TRT Devlet Yayinciligi” basligiyla yapilan çalistayin konusmacilari arasinda yer almisti.



MEDYA ÖRGÜTLÜLÜGÜNDE ÖNCÜLÜK


Halen Yön Radyo’da Yönetim Kurulu Baskanligi görevini yürüten Kilinç,  medya örgütlülügü alaninda yurtiçi ve yurtdisinda önemli çalismalar yapti.

Radyo Televizyon Yayincilari Meslek Birligi (RATEM) ‘nin kuruculari arasinda yer alan Kilinç, RATEM Baskan Yardimciligi yapti.

‘Asya’nin Davosu’ olarak bilinen ve her yil Çin’de yapilan Bo’ao Forumu’nda 3 yil üst üste medya alaninda Türkiye’yI temsil eden Kilinç, Asya Medya Isbirligi Örgütü’nün de kuruculari arasinda yer almaktadir.

RADYO TELEVIZYON DÜNYASINDA BIR  ILK

Yüksel Mansur Kilinç, Yön Radyo Yönetim Kurulu Baskani olarak Türkiye Gazeteciler Sendikasi ile Yön Radyo arasinda yapilan Toplu Is Sözlesmesine imza atarak Türkiye radyo –tv dünyasinda bir ilki gerçeklestirdi.

Kilinç ayni zamanda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi

 


ULUSLARARASI ALANDA SIYASI GÖZLEMCILIK

Ekim 2012’de yapilan ve Hugo Chavez’in son seçimi olan Venezuela Devlet Baskanligi seçimlerine uluslararasi resmi gözlemci olarak katilan Yüksel Mansur Kilinç, Ekim 2017’de yapilan Çin Komünist Partisi (CKP) 19. Ulusal Kongresine de resmi davetli olarak katilmisti.

 


TOPLUMUN HER KESIMIYLE IÇ IÇE…

30 yildir aktif siyasetin içinde yer alan Yüksel Mansur Kilinç, toplumun tüm kesimleriyle bulusmayi, halkin içinde halk ile birlikte siyaset yapmayi öncelemektedir.









  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli