Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Yunus Emre Ortaokulu` ndan Tubitak Bilim Fuari

Yunus Emre Ortaokulu` ndan Tubitak Bilim Fuari

Yunus Emre Ortaokulu`nda Milli Egitim Bakanligi ile TÜBITAK arasinda imzalanan ve TÜBITAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafindan yürütülen ?Egitimde Isbirligi Protokolü? dahilinde Bilim Fauri açildi.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Yunus Emre Ortaokulu’ ndan Tubitak Bilim Fuari

Yunus Emre Ortaokulu’nda Milli Egitim Bakanligi ile TÜBITAK arasinda imzalanan ve TÜBITAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafindan yürütülen “Egitimde Isbirligi Protokolü” dahilinde Bilim Fauri açildi.

Ülkemizde bilim kültürünün gelistirilmesine yönelik olarak açilan 4006 TÜBITAK Bilim Fuarlari Destekleme Programi kapsaminda TÜBITAK isbirligi ile düzenlenen “Tübitak 4006 Bilim Fuari” nin açilis programina  Esenler Kaymakami Sayin Nazim Madenoglu Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Mecit Albayrak, Okul Müdürü Sayin Mehmet Yakupoglu, Okul Müdürleri, Okul Idarecileri, ögretmenlerimiz ve ögrencilerimiz katildi.

 

Ayrica, Teknoloji ve Tasarim Resim Sergisi, Fen Deneyleri Kösesi, Satranç Turnuvasi ve Zeka Oyunlari Turnuvasi etkinlikleri ile ögrencilerimiz fuari bir sölen havasina çevirler.

TÜBITAK Bilim Fuarlari, 2012-2013 Egitim-Ögretim yili için önceden belirlenen 1.000 pilot okulda, 1 Nisan-19 Mayis 2013 tarihleri arasinda gerçeklestirilecektir. Tubitak’in 20 proje ile katilim sarti olmasina ragmen toplam 42 proje ile Yunus Emre Ortaokulu da Ilçemizin temsilcisi olarak ‘’TUBITAK BILIM FUARINI’ açmistir. Bilim Fuarinin açilmasinda Fen Ve Teknoloji ögretmenleri Vildan ÖZ ile Zülal ELIFOGLU ile Teknoloji ve Tasarim Ögretmenleri Sedef BACAKSIZ ile Merve BACAKSIZ proje ögretmeni olarak çalismislardir.

“TÜBITAK Bilim Fuarlari”, 5-12. sinifta okumakta olan ögrencilerin ögretim programi çerçevesinde ve kendi ilgi alanlari dogrultusunda belirledikleri konular üzerine arastirma yaparak, arastirmalarinin sonuçlarini sergileyebilecekleri, ögrenciler ve izleyiciler için eglenerek ögrenebilecekleri bir ortam olusturmayi amaçlamaktadir.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı