Bugün, 23 Ekim 2024 Çarşamba

Zabita Birilerinin Degil, Halkin Adami Olmali

Zabita Birilerinin Degil, Halkin Adami Olmali

Emekli Esenler Belediye Zabita Komiseri Kenan Nalci ?Esenlerde yapilanlar göz boyamadan baska bir sey degil, makyaj yapiyorlar? diyerek Nalci zabita hizmetleri konusunda bilinmeyenleri ve aksaklilari gazetemize degerlendirdi.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

 

Zabita Birilerinin Degil, Halkin Adami Olmali

 

Emekli Esenler Belediye Zabita Komiseri Kenan Nalci “Esenlerde yapilanlar göz boyamadan baska bir sey degil, makyaj yapiyorlar” diyerek Nalci zabita hizmetleri konusunda bilinmeyenleri ve aksaklilari gazetemize degerlendirdi.

 

Nalci “ben Esenlerde imkânsizliklarin oldugu dönemlerde görev yaptim, görev yaptigim süre içerisinde kurallarin disina asla çikmadim yasalari ayrim yapmadan uyguladim ve haksizlik yapanlarin üzerine gittim.

 

Benim görev yaptigim yillarda Pazaryerleri için belediyemiz çok önemli projeler gelistirmisti. Sent pazarlarini bir araya toplayarak, halkin ulasa bilecegi ve kalitenin olacagi kapali pazaryerini kuracaktik. Hatta birkaç yerde kapali Pazaryerleri açmistik. Halkin sagligini ve cebini düsünerek siki denetimler yapiyorduk.

 

Emeksiz kazanimlar birilerini zengin ediyor

Esnafimiza sattiklari ürünlerin üzerine fiyat etiketi koymalarini zorunlu hale getirmistik. Pazarci esnafina tezgâh kurma belgesi verilirdi bu bir sefere mahsus olarak verilirdi. Denetimlerimizi siki yapiyorduk fahis fiyatla kimse mal satamiyor ve vatandasimiza kimse kazik atamiyordu. Denetimsizlikler bu günkü pazarlarin düzenini de bozdu esnaflarin büyük bir çogunlugu Esenlerin disinda ikamet etmektedir çalisanlarinda hiçbir sosyal güvencesi olmadigi gibi emekleri sömürülüyor. Denetimler saglikli yapilmadigi içinde birileri emeksiz kazanimlarla zengin oluyor.

 

Denetimler yeterli yapilamiyor,

Tarim Bakanliginin her bölgeye yeterli sayida eleman veremeyisinden denetimler yeterli yapilamiyor, insanlarin sagligini tehdit eden ürünler tezgah ve raflarda cirit atiyor. Bakiniz gidalarin ve esnafin denetimini zabita yapar. Zabita Tarim Bakanligi görevlileri ile ve saglik bakanliginin görevlendirdigi doktorlar ile siki denetimler yapmalidir, maalesef bu gün bunlar yapilmiyor. Esenlerimiz de saglikta denetimde Allaha birakilmis açikta satilan yiyecekler tehlike saçiyor. Tezgâhlarin önündeki dönerlerin saglikli olup olmadigindan kimsenin haberi yok.

 

Esenler’de kaldirimlar isgal altinda.

Vatandas vergisini veriyor karsiliginda hizmet bekliyor. Ben devletime hizmet ettim helâlinda da maasimi aldim ama zengin olamadim. Esenler’e beyaz çizgiler çizilmis riayet eden yok riayet etmeyenlere taviz mi veriliyor bunu da bilemiyorum. Kaldirimlar kamuya aittir ama gelin görün ki kaldirimlar isgal altinda.

 

 

Zabita halkin adami olmali

Esenlerde yapilanlar göz boyamadan baska bir sey degil, makyaj yapiyorlar makyaj yapilan binalarin saglikli olup olmadigini biliyorlar mi acaba? Bu gün dis cephe kaplamasi yapilan bina ertesi gün bir bakiyorsunuz ki yikim karari ile karsi karsiya. Zabita kardeslerime sunu söylemek istiyorum kimsenin adami olmayin halkin adami olun birilerinin çikarini degil halkin çikarini düsünün ki yarin emekli oldugunuz da toplum içinde itibariniz olsun. Benim param yok ama kimse bana onursuz kisi diyemiyor.

 

Haber;H.Koç

 



  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cuma 17.6 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı