Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Zafer Bayrami Kutlamasi

Zafer Bayrami Kutlamasi

30 Agustos Zafer Bayrami Ve 19 Mayis Geçlik Ve Spor Bayraminda oldugu gibi egemen güçlerin engellemelerine ragmen bütün yurdumuzda ve Esenlerimiz dede coskuyla kutlandi.

Hasan Gürsoy/Gazete Esenler

Esenlerde Alternatif Zafer Bayrami Kutlamasi

30 Agustos Zafer Bayrami Ve 19 Mayis Geçlik Ve Spor Bayraminda oldugu gibi egemen güçlerin engellemelerine ragmen bütün yurdumuzda ve Esenlerimiz dede coskuyla kutlandi.
 
Esenlerde protokol kutlamayi sabah saat 09’00da Nine hatun parkindaki Atatürk büstüne çelenk koyarak baslatti. Atatürk büstüne sirasiyla kaymakam, garnizon komutanligi ve belediye baskanligi çelenklerini koydu. Protokolün çelenk koyma törenine hükümetin yasak koydugu kurumlarin protesto ederek katilmadigi görüldü. Bu nedenle Esenlerdeki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri tepkilerini ortaya koyarak 30 Agustos zafer bayramini alternatif olarak kutladilar.

Alternatif kutlama törenine CHP, DP, IP, ADD ve bazi sivil toplum örgütleri katildilar. Saat 10’00 da Nine hatun parkindaki Atatürk büstüne çelenlerini koyarak Atatürk silah arkadaslari ve sehitlerimizin anisina bir dakikalik saygi durusu yaptilar. Istiklal marsini okudular. Daha sonra kortej olusturarak Dörtyol meydaninda ortak basin açiklamasini yapmak için yürüyüse geçtiler.

Cumhuriyet meydaninda katilimci kurumlar adina basin açiklamasini CHP ilçe baskani Halil Özden okudu.

Özden”bugün kutlamakta oldugumuz bayram ülkemizin kurtulusu ile sonuçlanan büyük bir zafer bayramidir. Bugün Cumhuriyetin kurulusu ile elde edilen kazanimlari ortadan kaldirmaya çalisilmaktadir. Bu durumu protesto ediyor izin verilmeyen her ilçe de oldugu gibi Atatürk anitlarina çelenk koyacagimizda AKP devletine bildiriyoruz.
 Bizler partiler ve sivil toplum örgütleri olarak ana muhalefet CHP ilçe baskani olarak buraya katilan, destek sunan DP ilçe baskani Pasa Kaçan ‘a IP ilçe baskani Oktay Sahin’e ADD Marmara bölge baskani Dr. Ahmet Metin’e ve esenler ADD sube baskani Müserref Metin’e tesekkürlerimi sunuyorum, ifadelerinde bulundu.

Esenler halkinin en büyük beklentisi ve talebi olan Atatürk heykelinin Cumhuriyet meydaninda 29 Ekim Cumhuriyet bayraminda n önce getirilmesini talep ediyoruz, vurgusunu yaptiktan sonra bu yolda üzerimize düsen tüm görevleri layikiyla yerine getirecegimizi bir kere daha saygi deger halkimiza duyuruyoruz hepimizin 30 Agustos zafer bayrami kutlu olsun “dedi

 



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli