Bugün, 5 Ekim 2024 Cumartesi

ZAMAN GAZETESINE KAYYUM NEDEN ATANDI?

ZAMAN GAZETESINE KAYYUM NEDEN ATANDI?

Istanbul Cumhuriyet Bassavci Vekili Fuzuli Aydogdu, nöbetçi mahkemeye yaptigi basvuru çerçevesinde Zaman, Today`s Zaman gazetesi ve gruplarina kayyum atandi.

 ZAMAN GAZETESINE KAYYUM NEDEN ATANDI?

Istanbul Cumhuriyet Bassavci Vekili Fuzuli Aydogdu, nöbetçi mahkemeye yaptigi basvuru çerçevesinde Zaman, Today’s Zaman gazetesi ve gruplarina kayyum atandi.

Kayyum olarak atanacak isimlerin belli oldugu belirtildi. Kayyum tebligatlarinin tek tek isimlere verildigi ve mahkeme kararinin polislere ulastirildigi ögrenildi. Polisler zaman gazetesine dogru yola çikti.

Zaman`a kayyum atanmasinin gerekçesi olarak, Fethullahçi Terör Örgütü Paralel Devlet Yapilanmasi (FETÖ/PDY) olarak adlandirilan örgütün yayin organi oldugu ve yayin faaliyetlerine bu örgüt çerçevesinde devam ettigi belirtildi. Diger bir gerekçe olarak ise, FETÖ/PDY`nin finans kaynaklarinin Zaman gazetesi üzerinden döndügü ifade edildi.

CEMAATE AIT YAYIN ORGANLARINA KAYYUM
Feza Yayincilik A.S. bünyesinde bulunan Zaman, Meydan, Today`s Zaman gazetesi ile Cihan Haber Ajansi ve Aksiyon Dergisi`ne de kayyum atandigi belirtildi. Zaman Kitap, Cihan Medya Dagitim, Irmak Tv ve Radyo Cihan`a da kayyum atandigi bilgisi verildi.

ZAMAN ÖNÜNDE TOPLANIYORLAR

Zaman gazetesine kayyim atandi. Gazete çalisanlari, Zaman önünde toplandi.

Yenibosna`daki binanin kapisi zincirlendi. Biber gazli müdahaleye karsi kapinin önünde semsiye yigildi.

ZAMAN`IN BASINDAKI ABDULHAMIT BILICI`DEN AÇIKLAMA
Zaman Gazetesi Genel Yayin Müdürü Abdülhamit Bilici, "Sagduyulu ve demokrat herkesi medya özgürlügüne ve Zaman Gazetesine sahip çikmaya çagiriyorum." dedi.
Bilici, "Medya özgürlügü anayasa ve Avrupa Insan Haklari Sözlesmesi (AIHS) tarafindan garanti altina alinmis durumdadir. Gazetemize kayyim atanmasi demek anayasanin askiya alinmasi demektir. Ipek Medya Grubu`na yapilanlardan bu kisilerin medya grubuna kapatmaktan baska bir dertlerinin olmadigini gördük. Umarim bu haber sosyal medya söylentisinden öteye geçmez. Umarim Türkiye bu yoldan döner, normal hukuk yoluna girer." ifadelerini kullandi.

"BELKI BUGÜN SON GAZETEMIZI ÇIKARACAGIZ"
Today`s Zaman Genel Yayin Yönetmeni Sevgi Akarçesme, Periscope`tan yaptiklari canli yayinda, "Belki bugün son gazetemizi çikaracagiz" dedi.

FUAT AVNI TWITTER`DAN KAYYUM ATANACAGINI AKTARMISTI
Fuat Avni, mahkemenin Zaman Gazetesi’ne kayyum atayacagini dün Twitter’dan duyurmustu. Avni son yaptigi paylasimda, Zaman Gazetesi’ne kayyum atanmasi için talimat verildigini belirterek, söyle yazmisti;
“1. F…t, ‘Ortalik iyice karisir’ derken yeni bir kumpasin sinyalini verdi. Baskanligi elestirecek medyaya tahammülü yok. Zaman Gazetesi’ne kayyum atandi
2. Parti içindeki muhalif seslere kimse yer vermesin ve kimse kendisine muhalefet yapmasin diye Zaman Gazetesi’ni zapt etme talimatini verdi
3. Zaman’a el koyabilecek hukuki altyapi yok diyenleri, ‘Ne hukukundan bahsediyorsunuz’ diye azarladi.
4. AYM’nin Can Dündar ile Erdem Gül’ü serbest biraktirmasinin intikamini aliyor. Yargidaki adamlara talimat gitti.
5. Savci Fuzuli Aydogdu ile 6. Sulh Ceza Hakimligi ayarlandi. Mahkemeden Zaman Gazetesi’ne kayyim atanmasi karari aldirdilar.
6. El koyma islemi esnasinda karsi koyma olursa, polise bunu sert bir sekilde bastirmasi söylenecek. Herkesi sindirmek niyetinde.”



  • Cumartesi 27.6 ° / 21.2 ° Güneşli
  • Pazar 26.8 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 19.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı