Tarih: 01.01.2018 00:00

ZAMLAR VE OYLAR

Facebook Twitter Linked-in

ZAMLAR VE OYLAR

Ülkemizde ideolojik bilinç sag ve soldan öteye geçmedigi ve oylarin daha çok ideolojik kaygi ile degil de geçim kaygisi ile verildigi asikârdir.

Bu asikâr gidisat bu seçimde de yerini bulacaktir. Anketler ile sisirilmeye, dis güçler ve düsmanlar devreye sokulsa da halkimiz cebinden çikanlara baktiginda bunun sorumlusunun iktidar oldugunu görmektedir.

 

Iktidar dolayli vergiler ile kapatamadigi açiklari artik otomatige baglamis olup, güncelleme diyerek olayi siradanlastirmakta, igneden iplige yapilan zamlar ve bunun yaninda bu ülkede yetisen mamullerin bile ithal edilir hale gelmis olmasi halkimizi kara kara düsündürmektedir.

 

Bu tür ekonomik dar bogazlardan sonra iktidar degismistir.  Bunu çok iyi bilen iktidar dikkatleri hep baska yerlere çekmeye çalismaktadir. Israil denen terör devletine iliskileri hep arttirip, Kudüs ü dogu bati diye ilk bölenlerden olmasina ragmen müttefiki olmaktan vazgeçmedigi ABD nin fitnesine gerekli cevap vermek yerine, miting yapmasi da bunun içindir! Istedigi kadar saklamaya çalissa da halkimiz ekonominin kötü yönetildigini damarlarina kadar hissetmektedir. Bu nedenle bu seçimde de böyle bir degisiklige hazir olmak gerekir.

 

Bu kadar borcu, açigi ve zammi açiklayamayan, basini tekellestirerek havuz halinde getirip kamuoyu önünde bu tür meseleleri tartismayan iktidar, bu saatten sonrada tartismayacak, çok iyi becerdigi algi yönetimi ile bakislari baska yerlere çekmeye çalisacaktir.

 

Iktidarin para ve maliye politikasi çökmüs olup, ortak akli diyerek geldikleri noktada, tek adam her seyi çözer algisina siginmaya çalisiyorlar. O tek adam her konustugunda ise dolar ve faiz artiyor. Bundan sonra nasil çözeceklerine dair bir sey söylemiyorlar.

 

Onlar söylemese de biz zamlarin sebeplerini söyleyelim:

 

Güçlü devlet algisi olusturmak adina Barzani`den Suriyeli mültecilere yapilan harcamalar, hemen hemen her yurt disi gezisinde ihtiyaç yokken alinan uçaklar, füzeler, imaj için ihtiyaç yokken yapilan saraylar, lüks otomobiller,                                                          Güçlü görünme adina yapilan köprüler, havalimanlari ve yollar,                                            Sehirleri katledercesine betona harcanan paralar…

 

Bunlarin hepsi sicak para denen kara para ile veya borçlar ile yapildi. Bunlarin faizi veya geri ödemesi düsünülmedi ve kendi tabirleri ile havuz kurudu.

 

Ey halkim, simdi gelip tam basaracaktik ama dis güçler istemedi, tam yapacak idik ama kandirdilar, tam yapacak idik ihanete ugradik, tam yapacak idik olmadi vb. bahaneler ile karsiniza gelenlere, zamaninda yaptik diyerek oy aldiklarini hatirlatin! Uçagi, yerli arabayi, yerli tanki sorun! Ihtiyaç yokken yapilan fuzuli harcamalari yapabiliyordunuz da dolari niye düsüremiyorsunuz, faize niye söz geçiremiyorsunuz diye sorun.

 

16 yillik tek basina iktidar olduklarini unutup, manifesto yayinlayip, geçmislerini beceriksiz kabul ederek enflasyonu düsürme, yargiyi özgürlestirme, issizligi düsürme vaatlerine inanmamiz için bir sebep var mi?

 

Sizin çocuklar hep kazaniyorken bizim çocuklar neden issiz onu sorun. Zamlarin ve ithalatin sebebini sorun. Hikâye dinlemeyin, aldiklari paralar ile yaptik dedikleri seylerin en az 3 kati yapilirdi bunu sorun. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —