Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

ZARAR EDIYORLARMIS

ZARAR EDIYORLARMIS

Güzel ülkemde, hemen hemen her sektörde oldugu gibi, insaat sektöründe de zarar eden çoktur! Insaat sektöründe, benim gözlemledigim zarar, daha çok kardan zarar etmekle alakalidir!!!

ZARAR EDIYORLARMIS

Güzel ülkemde, hemen hemen her sektörde oldugu gibi, insaat sektöründe de zarar eden çoktur! Insaat sektöründe, benim gözlemledigim zarar, daha çok kardan zarar etmekle alakalidir!!!

 

Isi gücü birakip insatçiliga soyunan bazi belediye baskanlari da yaptiklari yarim yamalak dönüsüm ve yenileme isleri neticesinde de zarar etmekten bahsedip duruyorlar!

 

Yapilan islere bakinca az buçuk hesap kitap bilen biri olarak, zarar söz konusu olmadigini görebiliyor, isi gücü birakip tüccarliga soyunan bu etkili ve yetkili sahislarin, piyasa agzi ile konustuklarina üzülüyor, fazla takmiyor idim, he he deyip geçiyor idim!

 

Ta ki degerli bir arkadasin, bir bölge ile ilgili buldugu ve bana verdigi, gayrimenkul degerleme firmasinin raporunu bana gösterene kadar!

 

Rapor, islak imzali olmadigi için mekân, firma ve belediye ismi vermeyecegim. Amacim sadece millete zarar ediyoruz diyenlerin, ellerine verilen raporlarda zarar etmedikleri gözüküyor. Bu raporu bildikleri halde neden zarardan bahsedip duruyorlar, zarar var ise neden zarar ediliyor, bunun nedenini bizlere bildirmelidirler!

 

Degerleme konusu is; bakanlik, EGYO, belediye istiraki ve yüklenici marifeti ile yapilmakta olup degerleme firmasi uygunluk belgesi ile bu isi SPK degerlerine göre yaptigini beyan etmektedir.

 

Proje alani 56.841 m2 olup, 3 emsal, h serbest imar ile yapildigi görülmektedir. Raporda ruhsat bilgisi olarak 2024 adet bagimsiz bölüm, 345.076 m2 toplam kullanim alani olarak sunulmakta, yapi brüt alani olarak 399.042 m2 gösterilmektedir!

 

Bu proje alani ve bu emsalle bu rakamlara ulasmak için ebetteki kamu yarari adina is yapmak gerekir!!!

 

Raporda net karin %20 si bakanlik, %40 i EGYO,%40 i da belediye istirakine birakilmaktadir.

 

Proje maliyeti 423.040.000-TL ile üç adet Yükleniciye tevdi edilmis olup, 970 adet konut ve 23 adet dükkan satisi neticesinde 482.065.500-TL pazar degeri öngörülmüstür. Fark olarak 59.025.500 kar gözükmektedir.

 

Zarardan bahsedenlere raporda kar gösteriliyor ve proje EGYO`nun payina düsen hasilat miktarini 24.110.000-TL olarak sonuçta bildiriyor!!! Bu rakam ayni zamanda belediye sirketinin de kar hanesinde yer alan rakamdir!

 

Bu zarar ziyan insa asamasindan sonra da devam etmekte, site yönetimi olarak zarardan nasiplenmektedirler! Zarar etmeseler yangin ihbar sistemini devre disi birakirlar mi?

 

Bu zihniyet zarar etmesine ragmen bu islere devam etmektedir. Ya zarari sevmekte ya da zararli olduklarindan zarar etmeden duramamaktadirlar.

 

Pe ki zarar konusunda muhalefet ne yapmakta?

 

 Ilçemizden örnek verelim; belediye kentsel dönüsüm adina Havaalani Mahallesinde 1095 Ada,16 parseli yapti, sorunlar var, sikinti çok.  Birileri üzerine gitti sonuç alinamadi.Turgut Reis Mahallesinde IBB Mesken Müdürlügü ile yapilan sitede ve TOKI konutlarinda sikintilar var.

 

644 parsel de yargiya kadar tasinan sikinti var. Ilçedeki muhalif siyasilerden bir ses çikmiyor! Ana muhalefet partisi genel baskan yardimcisi geliyor, belediye baskan yardimcilarinca karsilaniyor ve ana akim medyaya yansima Çiftlikbank oluyor.

 

Ey halkim zarar ederim diyenler degil, bizler zarar ediyoruz, haberiniz olsun. Biz onlar gibi kardan degil esastan zarar ediyoruz. Sehir zarar ediyor gelecek nesiller zarar ediyor.

 

 



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli