Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Zeyyad Gümüs ?Kamuyu hiçbir sekilde zarara ugratmadim?

Zeyyad Gümüs ?Kamuyu hiçbir sekilde zarara ugratmadim?

Zeyyad Gümüs gazetemize gönderdigi açiklamada ?sahsimin zan altinda birakilmasi sadece siyasi bir sov amaci ile yapilmaktadir. Hiçbir sekilde sahsi menfaatim veya bir baska kisi veya kisilere menfaatim olmamistir. Kamuyu hiçbir sekilde zarara ugratmadim.?

Zeyyad Gümüs “Kamuyu hiçbir sekilde zarara ugratmadim”

Zeyyad Gümüs gazetemize gönderdigi açiklamada “sahsimin zan altinda birakilmasi sadece siyasi bir sov amaci ile yapilmaktadir. Hiçbir sekilde sahsi menfaatim veya bir baska kisi veya kisilere menfaatim olmamistir. Kamuyu hiçbir sekilde zarara ugratmadim.”

Zeyyat Gümüs gazetemizde yayinlanan, tarafina isnat edilen ihalede yolsuzluk yaptigini MHP Esenler Ilçe Baskani Ahmet Fidan’in suçlamalarina iliskin haberle alakali açiklamalarda bulunarak yazi gönderdi.

Konuyla ilgili haber ve Zeyyad Gümüs’ün gönderdigi açiklama

Gazete Esenler’in Haberi

http://www.gazeteesenler.com/Haber/Yerel-Haber/02012014/Zeyyat-Gumus-Ak-Parti-Belediye-Baskan-Aday-Adayi.php

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Zeyyat Gümüs Ak Parti Belediye Baskan Aday Adayi

MHP Esenler Ilçe Baskani Ahmet Fidan sik sik toplantilarda ihalede yolsuzluk yaptigini dile getirdigi 2009 yilinda Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Zeyyat Gümüs Istanbul Atasehir’den Ak Parti Belediye Baskan Aday Adayi oldu.

Zeyyat Gümüs gazetemizde yayinlanan, tarafina isnat edilen ihalede yolsuzluk yaptigini MHP Esenler Ilçe Baskani Ahmet Fidan’in suçlamalarina iliskin haberle alakali açiklamalarda bulunarak yazi gönderdi.

Zeyyat Gümüs tarafindan gönderilen açiklama;

“Esenler Belediyesi tarafindan; 19 km2 alani kapsayan bölgede yapilmis olan imar plani paftalarinin sayisallastirilmasi isi yapilmasi gerekmistir. Imar planlari sayisallastirmasi isi hassas ve kopyalanmamasi gereken bir is oldugundan, güvenilir üç firmadan teklif alinmistir. Alinan tekliflerden biride daha önce görev yaptigim Kartal Belediyesi çalisani olup, sirket kuran iki güvendigim arkadasimdi. Ben kendilerine güvendigimden ve isin benim kontrolümde güvenli bir sekilde yapilmasini istedigimden dolayi, söz konusu is Planist firmasina verilmistir. Dogrudan temin yöntemi ile yapilan ihalelerde; firmalar davet usulü ile çagirilir, ise en uygun teklifi veren firma ile sözlesme yapilir. Bu tür ihaleler; zaman kaybetmemek  için ihale süreci beklenmeden yapilan, belirli bir limiti olan ihalelerdir. Seçim sonrasi  o süreçte yeni imar planlari yapma zorunlulugundan, hatta yapim sürecinde olan imar planlarindan dolayi, eski imar planlarinin bir an önce sayisallastirilarak altlik olarak kullanilmasi gerekiyordu bu sebepten  dogrudan temin yöntemi uygun görüldü ve uygulandi. Yapilan isin o zamanki mali degerine bakildiginda, yapilan isin degerinin iki hatta üç kati teklif veren firmalar bile vardi. o süreçte is 25.000 TL + KDV seklinde uygun görülerek, Planist firmasina isi sekilde yapacagi bildirildi. Firmanin kabul etmesi ile süreç baslatilmis oldu. Böylece is reel degerinin oldukça altinda bir fiyata kamu yarari gözetilerek gerçeklesmis oldu.

Ben Esenler Belediyesine 12.05.2009 tarihinde basladim. Ancak Pendik’te oturdugumdan dolayi gel-git mesafesi ve yolda geçen süre beni rahatsiz ettiginden dolayi memuriyetten ayrilma karari aldim ve Esenler Belediyesindeki görevimden ve memuriyetten 17.07.2009 tarihinde kendi istegimle ayrildim. Ayrilis sürecinden sonra özel sektör arayislarim oldu. Planist firmasi yetkilisi olan kisiler daha önce benim de görev yaptigim Kartal Belediyesinden ayrilan kisiler oldugundan, tabi ki tanidigim kisilerdi. Bu kisiler bana sirkette ortaklik teklifi yaptilar, bende kabul ettim.  07.08.2009 tarihi itibari ile bu sirketin ortagi oldum. Bu süreçten sonra daha önce Esenler Belediyesi ile Planist Firmasinin arasinda bulunan “sayisallastirma isi”ne iliskin is tarafimdan sonlandirildi. Planist firmasina 05.08.2009 tarihinde yapilan 9.312 TL ödeme daha sonra faizi ile birlikte (9.312 TL + 2.175 TL) 11.487 TL olarak geri ödendi.

Esenler Belediyesinde kamu görevlisi iken yapilan is tamamen hukuka uygun ve kamu yarari gözetilerek yapilmistir. Ancak daha sonra firmada ortakligim söz konusu olmasi ve burada çalisma hayatima baslamamdan dolayi; tamamlanmis ve teslimi yapilmis olan ihale konusu is tarafimdan sonlandirilmis ve benim muhatabi olmadigim süreçlerde yapilan bütün ödemeler, faizi ile birlikte Esenler Belediyesine iade edilmistir. Dolayisi ile teslimi gerçeklesmis ancak karsiliginda isin bedelinin Kamuya iade edilmis olmasindan dolayi; burada kamu zarari degil, aksine ilgili firmanin zarari ve kaybi söz konusudur. Bu zarar ve ziyan bana ait olmus ve tarafimdan karsilanmistir.

Hiçbir surette muhatabim ve ilisigim olmadigi halde, sanki bana ait bir firmaya is verilmis gibi gösterilmem, bu konunun yerel gazetelerde, siyasi partiler tarafindan malzeme yapilmis olmasi beni rencide etmistir. Kaldi ki böyle bir mantik ve zihniyet içerisinde olsam; daha önce bir sirket kurar ve 2002 yilindan beri görev yaptigim – ki bunun 6,5 yili baskan yardimcisi olarak-  Kartal Belediyesinde üzerime atili isi yapabilirdim. Ancak benim ne dünya görüsümde, nede ailemden aldigim terbiyede, degil kamunun bir kisinin bile hakkina bu güne kadar meyil etmedim ve etmemde. Bu isteki amacim; tamamen güvenilir olan, kontrolünü daha saglikli saglayabilecegimi düsündügüm ve en uygun teklifi veren firma ile bu isin gerçeklesmesiydi.

Sürecin bu sekilde degerlendirilmesi ve sahsimin zan altinda birakilmasi sadece siyasi bir sov amaci ile yapilmaktadir. Dahasi, sov yapan arkadaslar bu ise kendileri de inanmis olsalardi hukuk sistemini çalistirirlardi.  Ancak, bu an itibari ile sahsim hiçbir sekilde zan altinda degildir, yapilan iste hiçbir sekilde sahsi menfaatim veya bir baska kisi veya kisilere menfaatim olmamistir. Kamuyu hiçbir sekilde zarara ugratmadim. “

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı