Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Zonguldak`ta `metan` faciasi: 8 ölü

Zonguldak`ta `metan` faciasi: 8 ölü

Zonguldak`ta bir maden ocaginda metan gazi birikmesi oldu. Haber alinamayan madencilerden 8`inin cesedine ulasildi.

Kozlu Müessese Müdürlügü maden ocaginda metan birikmesi yasandi.

Çalismalar sonucunda 8 isçinin cesedine ulasildi.

Türkiye Tas Kömürü (TTK) Kozlu Müessese Müdürlügü maden ocagindaki galerinin baska bir bölümünde mahsur kalan 6 isçi yer üstüne sag çikarildi.

TTK Genel Müdürü Burhan Inan, maden ocaginin -630 kodunda kömür degajinin ardindan açiga çikan metan gazi nedeniyle, kömür ocaginin baska bir bölümünde mahsur kalan ve gaz nedeniyle yer üstüne çikarilamayan 6 isçiye ulasildigini söyledi.

Saglik durumlari iyi olan isçilerin yer üstüne çikarildigini ve kontrol amaçli hastaneye götürüldügünü aktaran Inan, sunlari kaydetti:

``Metan gazindan etkilenen ve göçük altinda kalan isçilerle ilgili çalismalarimiz sürüyor. Son tespitlerimize göre, gazdan etkilenen ve göçük altinda kalan isçi sayisinin 9 oldugunu belirledik. Özel firma ile yaptigimiz görüsme sonucunda, köyündeki kar nedeniyle ise gelmedigini belirledigimiz maden isçisinin yerine, baska birinin görevlendirildigini tespit ettik. 9 madenciden 8`inin hayatini kaybettigini tahmin ediyoruz. Bu rakam cenazelerin tamamina ulastiktan sonra kesinlik kazanacak.``

Maden ocaginda metan gazinin açiga çikmasi nedeniyle hayatini kaybeden 8 isçinin isimleri belli oldu.

TTK Genel Müdür Yardimcisi Mahmut Özçelik, gazetecilere yaptigi açiklamada, maden ocaginda yasamini yitiren isçilerin isimlerinin Hüseyin Kürekçi, Hasan Bozaci, Muharrem Yapici, Yüksel Koca, Ahmet Sekerci, Köksal Kadioglu, Muhsin Akyüz ve Satilmis Arslan oldugunu söyledi.

Özçelik, isçilerden Hayrettin Dagkiran`in ise kaza mahallinden sag çikarildigini kaydetti.

msn



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli