Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

 Zorunlu egitim patladi!

      Zorunlu egitim patladi!

Hükümetin 4+4+4 egitim sistemi ile zorunlu egitimi 12 yila çikardigi iddiasi tutmadi. Adana`da sadece Seyhan ilçesinde yüzlerce ögrenci ilkögretimden sonra ortaögretime kayit yaptirmadi. Yapilan çalismada ise sadece 7 ögrencinin kayit yaptirmasi saglanabi

Hükümetin 4+4+4 egitim sistemi ile zorunlu egitimi 12 yila çikardigi iddiasi tutmadi. Adana’da sadece Seyhan ilçesinde yüzlerce ögrenci ilkögretimden sonra ortaögretime kayit yaptirmadi. Yapilan çalismada ise sadece 7 ögrencinin kayit yaptirmasi saglanabildi.

Ortaögretim Genel Müdürlügü, Il Milli Egitim Müdürlüklerine gönderdigi yazi ile 2011-2012 yilinda ortaögretimden mezun olan ancak liseye kayit yaptirmayan ögrencilerin tespit edilmesini istedi. Müdürlügün talebi, ortaögretimden mezun olan binlerce ögrencinin liseye kayit yaptirmadigini ortaya çikardi. Seyhan Ilçesinde tespit edilen 1359 ögrenci ile yapilan görüsmede ise sadece 7 ögrencinin 2013-2014 yilinda liseye kayit olmasi saglanabildi. Kayit yaptirmayan ögrencilerden 711’inin kiz ögrenci, 648 tanesinin de erkek ögrenci oldugu belirtiliyor.

Ögrencilerin mezun olduklari okullarin bulunduklari mahalle, bir baska gerçegi daha ortaya çikartiyor. Liseye devam etmeyen ögrencilerin büyük bir bölümü yoksul ve Kürt ailelerin yasadigi mahallelerde bulunan okullarda okuyor. Yapilan tespitlere göre Gülbahçesi Mahallesinde yer alan Orgeneral Bedrettin Demirel Ilkögretim okulundan mezun olan 103 ögrenci ortaögretime kayit yaptirmadi. Dikkat çeken bir diger okul ise 79 ögrenci ile Kenan Evren Ilkögretim Okulu. Bu okulda Kürt ve yoksul ailelerin yogun olarak yasadigi Barbaros Mahallesinde bulunuyor. 

Cumali Akkas(Adana/EVRENSEL)



  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli