Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

"Zügürt Aga filmi Kayseri'de gerçek oldu"

"Zügürt Aga filmi Kayseri'de gerçek oldu"

Kayseri'nin Pinarbasi Ilçesi’ne bagli Yukariborandere Mahallesi’nde yasayan 272 kisiye merayi ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam iki milyon TL’nin üzerinde para cezasi geldi. Bu durumu protesto eden köylüler de “Yukariboran Satilik” yazisi asti. CHP

Kayseri'nin Pinarbasi Ilçesi’ne bagli Yukariborandere Mahallesi’nde yasayan 272 kisiye merayi ihlal ettikleri gerekçesiyle farkli tutarlarda iki milyonun üzerinde para cezasi geldi.

Ceza tebligatini gören köylüler, evlerinin fiyatlarinin dahi gelen cezayi karsilamayacagini söyleyerek, “Yukariboran Satilik” yazisi asti.

Bu gelismeyi TBMM gündemine tasiyan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arik, Genel Kurul’da söyle konustu:

“Sener Sen'in köyünü satiliga çikardigi Zügürt Aga filmi Kayseri'de gerçek oldu, Pinarbasi Ilçemizin Yukariborandere Mahallesi satilik. Yukariborandere'de yasayan 272 yurttasimiza ‘meralari kullandiniz’ diye 2 milyon liranin üzerinde para cezasi kesildi. Evlerini, topraklarini satsalar iki milyon lira etmez; onlar da çareyi köyü toptan satmakta bulmuslar. Sayin Milletvekili Hülya Nergis Hanim da çikmis, adeta dalga geçer gibi ‘köylerimiz çok gelisti, köydü mahalle oldu’ diyor. Hülya Hanim, köylerin ne kadar gelistigini yerinde görmek için Pinarbasi'na, özellikle Yukariborandere'ye gidin. Köyken bir gecede mahalle olan, sizin deyiminizle ‘gelisen’ Yukariborandere sizi bekliyor.”

(ANKA)



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli