Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Zümrütevler’de Mahalle Sakinleri, Kuran kursundaki istismara tepki gösterdi.

Zümrütevler’de Mahalle Sakinleri, Kuran kursundaki istismara tepki gösterdi.

Istanbul Maltepe’deki Zümrütevler Mahalle sakinleri, Süleymancilara ait oldugu söylenen Kuran Kursu’nda çocuklarin cinsel istismara maruz birakildigi yönündeki haberine sessiz kalmadi. Protesto eylemi gerçeklestirdi.

Haber/Elmas Aydogan

Mahalle sakinlerinin fiziksel mesafe kurallarina özen göstererek düzenledikleri eylemde, mahalleliler adina bir basin açiklamasi okundu. Okuduklari basin açiklamasiyla, Kuran kursunun kapatilmasi ve çocuklarin bilimsel egitim almasi gerektigini belirten mahalleliler, yargiya tasinan olayin takipçisi olacaklarini duyurdu.

Okunan basin açiklamasinda, yoksullasan halk çocuklarinin tarikatlarin kucagina itildigi vurgulandi.

“Tarikatlar ve cemaatler insanlari korkutarak, sindirerek çaresiz birakmaktadir, içlerinde yasanan her türlü ahlaksizligi örtbas etmektedir” denilen açiklamada, Zümrütevler’deki Kuran kursunda yasanan ve yargiya tasinan istismar olayinin takip edileceginin alti çizildi.

Yurttaslar, mahallelerinde bulunan Kuran kursunun kapatilmasi gerektigini de belirterek, “Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz: Bizler çocuklarimizin aydinlik yarinlari olsun istiyoruz. Çocuklarimiz laik, bilimsel ve evrensel egitim alsin istiyoruz” talebini dile getirdi.

Zümrütevler Mahallesi’nde yasayan yurttaslar tarafindan okunan basin açiklamasi su sekilde:

‘ISTISMARA SESIMIZI YÜKSELTIYORUZ’

“Bugün burada, Süleymancilara ait oldugu bilenen Kuran Kursu’nda yasanan ‘çocuklara yönelik cinsel istismar olayina’ sesimizi yükseltmek için bir aradayiz.

Cemaatlerde ve tarikatlarda oldukça sik yasanan, bir kismi basina yansiyan ama çogunlukla üstü kapatilmak istenen cinsel istismar olaylarina sessiz kalmadik, kalmiyoruz, kalmayacagiz. Çocuklarimizi bu karanlik, denetimsiz, güven vermeyen yapilara teslim etmeyecegiz. Bu yapilarin tamami ortadan kalkana kadar mücadelemiz devam edecektir!

Dünya’da egemenligini ilan eden neoliberal düzen ve Türkiye’de siyasal iktidarin politikalari sonucunda iyice yoksullasan halkin çocuklari, bilinçli olarak tarikatlarin kucagina itilmekte, tarikat-cemaat yurtlarina mahkum edilmektedir.

Görüyoruz ki ülkenin her bir yaninda sayisiz tarikat - cemaat ve bunlara ait yurtlar- Kuran kurslari bulunmaktadir, bu yapilar devleti ele geçirmis durumdadir. Tarikatlar ve cemaatler insanlari korkutarak, sindirerek çaresiz birakmaktadir, içlerinde yasanan her türlü ahlaksizligi örtbas etmektedir. Baski ve zulmün arttigi, din kisvesi altinda her türlü eylemin alenen gerçeklestigi, hukukun alt üst edildigi bu cografyada biz sözümüzü daha da güçlü haykiriyoruz: Cinsel istismara dur diyoruz!

Zümrütevler Kuran Kursu’nda yasanan cinsel istismar yargiya tasindi, hukuki sürecin takipçisi olacagiz. Çocuklarimiza yönelik gerçeklesen cinsel istismarin hesabini soracagiz! Biz mahallemize ve çocuklarimiza sahip çikiyoruz!

 

Bugün burada ama her gün memleketin her yaninda tacize, siddete, istismara maruz birakilan çocuklarimizin haklarini savunacagiz ve sorumlular hesap verene kadar mücadelemizi kararlilikla sürdürecegiz. Bu cemaatlerin devlet tarafindan finanse edilmesine, korunmasina, çocuklarimizin laik ve bilimsel egitim almak yerine bu din tacirlerinin eline birakilmasina itiraz edecegiz.

Ve buradan tüm yetkililere sesleniyoruz: Bizler çocuklarimizin aydinlik yarinlari olsun istiyoruz. Çocuklarimiz laik, bilimsel ve evrensel egitim alsin istiyoruz!

Çocuklarimiza dayatilan ve yasatilan bu ahlaksizligin hesabi verilsin, sorumlular cezalandirilsin ve Zümrütevler Kuran Kursu kapatilsin!”



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli