Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

AKP Esenler Belediyesinden, AKP’liye geri dönüsüm kiyagi

AKP Esenler Belediyesinden, AKP’liye geri dönüsüm kiyagi

Esenler Belediyesi’nin 11 yil önce bedelsiz devrettigi geri dönüsüm tesisini eski AKP Esenler Ilçe Yöneticisi Hüseyin Aydin’in islettigi ortaya çikti. CHP'li Meclis Üyesi Sahin: Belediye bu tesisten 13 milyon TL kazanabilirdi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Meclisi AKP Grup Baskan Vekili Tevfik Göksu’nun yönetimindeki Esenler Belediyesi'nde bir skandal daha gün yüzüne çikti. Borç batagindaki AKP’li Esenler Belediyesi’nin geri dönüsüm isini bedelsiz ve ihalesiz sekilde devrettigi sirketin ortagi, eski AKP ilçe yöneticisi.
Esenler Belediyesi, ilçe geneli geri dönüsüm ve ambalaj atiklarinin toplamasi isini, 2010 yilinda eski AKP Esenler Ilçe Baskan Vekili Hüseyin Aydin ve akrabalarinin ortagi oldugu Istanbul Geri Dönüsüm Sirketi'ne verdi. Üstelik belediye, Sayistay’in tüm itirazlarina ragmen, 11 yildir tesisi isleten AKP’li Aydin’in sirketinden hiçbir ödeme almadi.

SAYISTAY DA BEDELSIZ DEVRE ITIRAZ ETTI

Tesisin bedelsiz sekilde devredilmesi, Sayistay’in da dikkatini çekmisti. Sayistay 2019 yili Esenler Belediyesi Denetim Raporu’nda su ifadelere yer verildi:
“Ambalaj atiklarinin toplanmasi, tasinmasi, ayristirilmasi ve depolanmasi hizmetlerinin bir firmaya ihalesiz ve herhangi bir bedel alinmaksizin devredildigi tespit edilmistir. Söz konusu hizmetlerin belediye tarafindan yapilmamasi veya yapilamamasi durumunda, ihale mevzuatina uygun olarak bedel alinarak kiraya verilmesi kamu yararina olacaktir.”

 



‘BELEDIYE, TESISI AKP’LIYE PESKES ÇEKTI’

Esenler Belediye Meclisi'nin CHP’li Üyesi Kemal Sahin, söz konusu tesisten bugüne dek 13 milyon lira gelir elde edebilecegini, buna karsin tesisin peskes çekildigini belirtti. BirGün’e konusan Sahin, sunlari söyledi:

akp-liye-geri-donusum-kiyagi-899224-1.
Esenler Belediye Meclisi'nin CHP’li Üyesi Kemal Sahin

“Geri dönüsüm tesisinin bulundugu bin 500'ü kapali toplamda 4 bin metrekarelik alandan 11 yildir kira bedeli alinmiyor. Esenler ilçesi nüfusuna emsal olan diger ilçelerde yaptigim arastirmaya göre, bu tesislerin aylik kira bedeli 100 bin TL ve bir yillik kira bedeli ise 1 milyon 200 bin TL. Bu tutari da 11 yila göre hesaplarsak, yaklasik 13 milyon TL’nin, AKP’li eski Esenler Ilçe Yöneticisi Aydin’in sirketine peskes çekildigini görüyoruz. Defalarca bu konuyu Belediye Meclisi'nde gündeme getirdim ve soru önergesi verdim. Ancak sorularimiza bir türlü cevap vermediler. Cevap vermemelerinin nedeninin, milyonlarca liralik rant oldugunu görüyoruz.”

Tesisi bedelsiz devreden belediyenin borç bataginda olduguna da dikkat çeken Sahin, “Belediyenin 313 milyon TL borcu var, her yil bütçesini denklestirmek için tasinmazlarini satiyor” dedi.

***

akp-liye-geri-donusum-kiyagi-899223-1.
AKP'li Hüseyin Aydin

Belediye ve sirket yetkilileri yanit vermedi

BirGün’ün cevap hakki için açiklama talep ettigi Esenler Belediyesi yetkilileri ise konuya iliskin herhangi bir açiklama yapilmayacagini belirtti. Geri dönüsüm tesisini bedelsiz olarak isleten AKP'li Hüseyin Aydin ve sirket yetkilileri de tüm sorularimizi yanitsiz birakti.

http://www.gazeteesenler.com/belediye-tesisleri-isletenlerini-uyardi-h6436.htm

 



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli