Tarih: 01.04.2021 23:41

Bogaziçi eylemine sert müdahale: Polis yerlerde sürükleyerek gözaltina aldi

Facebook Twitter Linked-in

AKP’li Prof. Dr. Melih Bulu’nun Bogaziçi Üniversitesi rektörlügüne atanmasinin ardindan baslayan protestolar bugün de Kadiköy'de devam etti. 

Bogaziçi Dayanismasi, eylemlere katildiklari için tutuklan Anil Akyüz ve Silan Delibalta’nin yargilandigi dava öncesi Kadiköy Rihtim’da toplama çagrisi yapti. Twitter hesabindan yapilan çagrida, “Özgürlügümüzü, arkadaslarimizi, kampüslerimizi geri almak için!” ifadelerine yer verildi. 

Eyleme saatler kala Iskele Meydani’nda düzenlenmesi planlanan gösteri ‘salgin’ gerekçesiyle Kadiköy Kaymakamligi tarafindan yasaklandi. Kaymakamliktan yapilan açiklamada, Istanbul’un “Çok yüksek risk grubunda yer alan iller” arasinda yer aldigi hatirlatilarak, “Kaymakamligimizca idaremizde bulunan tüm açik alanlarda toplanti ve gösteri yürüyüsü yasaklanmistir” denildi. 

POLIS SERT MÜDAHALEDE BULUNDU

Eylem öncesi Iskele Meydani ve Kadiköy’ün ara sokaklari polis tarafindan ablukaya alindi. Rexx Sinemasi önünde bir araya gelen ve Rihtim’a yürümek isteyen ögrenciler polisin sert müdahalesiyle karsilasti. "Kayyum rektör istemiyoruz" sloganlari atan ögrenciler yürümek isteyince polis biber gazi ve plastik mermi ile sert müdahalede bulundu.

Çok sayida ögrenci yerlerde sürüklenerek, ters kelepçe ile gözaltina alindi. Ögrencilerin gözalti aracinda da polis tarafindan darp edildigi görüldü. Bu sirada bir yurttas “Bir kisiye on kisi saldiriyorsunuz, yazik günah!” diyerek polislere tepki gösterdi. Bu arada görüntü almaya çalisan gazetecilerle polisler arasinda  da tartismalar yasandi. Görüntü almak isteyen basin mensuplari polis tarafindan itilerek uzaklastirilmaya çalisildi.

Kaynak Cumhuriyet-Fotograf: Kurtulus Ari




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —