Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Esenler'de Erkek Kuaförleri Pazar Günleri Açık Kalacak

Esenler

2011 yılında Esenlerde faaliyet gösteren Erkek Kuaförleri kendi aralarında yapılan ankette Pazar günleri kapalı ve tatil olmasını istediler. Bir kısım Berber Esnafı ise kapanmasını istememişti.

Yurt çapında, İstanbul’da ve Esenlerde bir kısım Berber bu kararı mahkemeye taşıdılar. Danıştay kararı ve Ticaret Bakanlığının aldığı kararlar neticesin Berber ve kuaför esnafının 01.07.2024 tarihine kadar Pazar günleri çalışabilecekler.

Esenler'de berber olarak esnaflık yapan ve İstanbul Berberler Odası Başkan adayı Murat Gürleyen gazetemize açıklamada bulundu. Gürleyen “  sevindirici bir gelişme yaşandı. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın imzasıyla Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Müdürlüğü'nün berber, kuaför ve güzellik salonlarının hafta bir tatil edilmesini 01.07.2024 tarihine ertelemesi kararı sonrası, Esenler Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü'ne yapılan çalışma talebine Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Tuğba Köpürür tarafından imzalanan belgede erkek kuaförlerinin Pazar günleri çalışmasının herhangi bir sakınca olmadığı belirtildi.”

Murat Gürleyen “Bu karar ile Esenler'de erkek kuaförleri artık Pazar günleri kapılarını kapatmak zorunda kalmayacaklar. Bu kararın Esenler'deki erkek kuaförleri için büyük bir rahatlama olduğunu belirtirken, Esenler halkı da bu kararı memnuniyetle karşıladı” dedi.

DAHA ÖNCE KONUYLA İLGİLİ  YAPTIĞIMIZ HABER LİNKLERİMİZ

https://gazeteesenler.com/haber/danistay-dan-berberleri-ilgilendiren-pazar-gunu-calisma-karari-10536.html

https://gazeteesenler.com/haber/esenlerdeki-berberler-ne-yapacak-10123.html



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli