Tarih: 01.01.2018 00:00

Hangi içecek saat kaçta içilmeli?

Facebook Twitter Linked-in

SAAT 08.00
Uyaninca 1 bardak ilik su için.

Neden?
Organizma gece boyunca toksin ve artik maddeler üretiyor. Uyku sirasinda sivi kaybi devam ederken, sivi alimimiz duruyor. Bu yüzden uyanir uyanmaz bir bardak su veya bitki çayi içmeye özen gösterin.

Ne ise yariyor?

Ne ise yariyor?

Kahve ve çay sinir sistemini uyaran maddeler içerir. Bu maddeler hizla enerji verip zihni açar ve konsantrasyonu artirir. Içerdigi kafein sayesinde gün ortasina kadar sizi zihinsel olarak formda tutar. Ayrica metabolizmayi da hizlandiriyor.

Öneri:

Kahve içmeyi seviyorsaniz, susuzlugu gideren serinletici bir içecege ne dersiniz? Bunun için yogun bir kahve hazirlayin. Kahvenizi bir tatli kasigi toz sekerle tatlandirip sogumaya birakin. Içine birkaç taze nane yapragi, birkaç karanfil ve parça buz ilave edin. Buzdolabinda bekletip için.SAAT 10.30Ara ögünde bir bardak taze sebze suyu veya süt için.

Neden?
Sabahlari saat 10.00 ile 11.00 arasinda vücudun su rezervi azaliyor. Kan sekeri düsüyor, yorgunluk ve konsantrasyon azalmasi bas gösteriyor. Bu asamada vücudun yeniden sarj edilmesi gerekiyor. Organizmayi tazeleyerek güçlendirecek ve kan sekerini düzenleyecek bir içecek gerekiyor.

Ne ise yariyor?

Sebze sulari özellikle sicak havalarda terle kaybedilen vitamin ve mineral tuzlarinin geri alimini sagliyor. Ayrica sebzelerde bulunan karbonhidrat sayesinde kan sekerini düzenliyor; konsantrasyonu yükseltiyor. Sütte bulunan karbonhidrat da ayni görevi basariyla yerine getiriyor.

Öneri:

Evdeyseniz sebzeleri blendirdan geçirip sebze suyu hazirlamak kolay, ancak is yerinde veya disaridaysaniz, süt daha kolay ulasilabilir bir tercih olacaktir. Eger süt içmeyi sevmiyorsaniz, sütün içine bir tatli kasigi Türk kahvesi koyarak içerseniz, farkli bir tat denemis olursunuz

SAAT 12.00

Ögle yemegi saati ayran veya maden suyu için.

Neden?
Çünkü enerjileri yüksektir ve son derece sagliklidir.

Ne ise yariyor?

Ayran, kalsiyum ihtiyacinizi karsilar. Maden sularinda bulunan mineraller gün ortasi için iyi bir takviye saglar. Ayran yerine kefir içecegi de kalsiyum ve prebiyotik açindan zengindir.

 

Öneri:

Ayranin içine taze nane katarak, nanenin ödem söktürücü özelliginden de faydalanabilirsiniz. Nane, maydanoz gibi yesil yaprakli sebzeler ödem çözücüdür ve ayrana güzel bir lezzet verirler. Ayrica maden suyuna yarim limon sikip içmek C vitamini almanizi da saglar.

SAAT 15.00

Yemekten sonra hazmi kolaylastiran bir içecegi seçin.

Neden?
Uykunuzu açacak bir bardak çay size iyi gelecektir.

Ne ise yariyor?

Çay hem hazmi kolaylastiriyor, hem de içerigindeki tein maddesi nedeniyle genelde bu saatlerde bas gösteren uyku halini engelliyor.

SAAT 23.00

Yatmadan önce süt için.

Neden?
Gece uykusuyla birlikte büyüme hormonu salgilanir ve bu hormon, yipranan vücudumuzu tamir eder.

Ne ise yariyor?

Kemik yogunlugunu korumaya yardimci oluyor.

Öneri:

Sicak veya soguk bir bardak süt yerine kefir içecegi veya yogurt tüketmek de ayni vazifeyi görecektir.

 


Oda isisinda bekletilmis bir bardak su içmek, böbrek ve bagirsaklarin islevini artirarak vücudu toksin ve artiklardan temizliyor. Cilde pürüzsüz bir görünüm kazandiriyor. Bu maddelerin vücuttan atilimini kolaylastirmak ve vücudun isi mekanizmasini gün boyunca dengelemek için sabahin erken saatlerinde sivi almak çok yararli.

Öneri:

Sabah uyandiginiz zaman tipki yüzünüzü yikamak gibi vücudunuzun içini de yikamaniz gerekiyor. Içtiginiz ilik suya birkaç damla limon veya greyfurt suyu karistirabilirsiniz. Dilerseniz su yerine idrar söktürücü veya toksin atici özellikler içeren bitkisel çaylar da içebilirsiniz.

 

KAHVALTI

Kahvaltida bir fincan kahve veya bir fincan siyah çay için...

Neden?
Günün ilk ögününde sizi uyandiracak içecek alternatiflerini tercih edin.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —