Tarih: 01.01.2018 00:00

Mersin Erdogan`a karsi duruyor

Facebook Twitter Linked-in

Akdeniz Oyunlari`nin açilisi nedeniyle Mersin`e gelen Erdogan`i protesto eden binler, polisin tazyikli su, plastik mermi ve gaz bombali saldirisina ugradi. Protesto korkusu nedeniyle açilis töreninin yapildigi stadyum bos kaldi, biletler AKP`lilere dagitildi.

Kentte Erdogan`in gelisi için alinan olaganüstü güvenlik önlemleri çerçevesinde toplu ulasim durduruldu, otobüsler çalismadi, eylemler için belirlenen tüm toplanma ve bulusma noktalari polis ablukasi altina alindi. Erdogan`i protesto etmek isteyen Mersinlilerin her adimlarinda karsilarina TOMA ve polis barikati çikti.

Gün boyu süren engellemelere karsin Mersin Forum önünde toplanarak Kipa önüne yürümek isteyen binlerce kisiye polis gaz , tazyikli su ve plastik mermilerle saldirdi. Bes kisinin plastik mermilerle yaralandigi saldirinin ardindan geri çekilmeyen halk polis barikati önünde oturma eylemini sürdürüyor.

Akdeniz Oyunlari açilis töreninde Erdogan`i karsi gelisebilecek olasi protestolari önlemek için tören biletleri satisa çikarilmadan halktan kaçirilirken Mersin ve çevre illerdeki AKP Gençlik Kollari üyelerinin toplu olarak açilis törenine getirildikleri fotograflar dikkat çekti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —