Tarih: 01.01.2018 00:00

Yanit rekorunu tazeledi!

Facebook Twitter Linked-in

Balkan Atletizm Sampiyonasi`nda mücadele eden Nevin Yanit, kadinlar 100 metre engellide, 12.61`lik derecesiyle, kendisine ait Türkiye rekorunu gelistirdi. Eskisehir`de süren sampiyonada Nevin Yanit, 12.63 ile kendisine ait olan Türkiye rekorunu 12.61`lik derecesiyle gelistirerek, kategorisinde birinci oldu. Balkan Atletizm Sampiyonasi`na, 10 ülkeden 276 sporcu katiliyor. 

"BU DERECE, LONDRA`DA FINALDE YARISMAM IÇIN YETERLI" 
Eskisehir`de düzenlenen Balkan Atletizm Sampiyonasi`nda, kadinlar 100 metre engellide 12.61 ile kendisine ait Türkiyerekorunu gelistiren Nevin Yanit, "Bu derece Londra`da finalde yarismam için yeterli. Finali hedefliyorum, olimpiyat finalinde de elimden geleni yapacagim" dedi. 
Yanit, yaptigi açiklamada, daha önceki rekorun 12.63`lük dereceyle kendisine ait oldugunu hatirlatti. 

Su anda elde ettigi 12.61`lik derecenin kendisi için iyi oldugunu ifade eden Yanit, "Çünkü, olimpiyatlardan önce benim için büyük bir moral oldu. Bundan önce Helsinki`deki 2012 Avrupa Atletizm Sampiyonasi`nda birinci olmustum. Fakat soguk havada yarismistim. Onun da etkisi vardi. Orada unvanimi korumak önemliydi. O yüzden dereceye kosmadim. Burada bu dereceyi elde etmem beni daha da çok umutlandirdi. Bu yüzden çok mutluyum. Bu derece Londra`da finalde yaristiracak bir derece. Finali hedefliyorum, olimpiyat finalinde de elimden geleni yapacagim" dedi. 

Milli atlet Nevin Yanit`in antrenörü Cüneyt Yüksel de, Balkan Atletizm Sampiyonasi`nin antrenman planlarindan oldugunu belirterek, bu yarista Nevin Yanit`in son durumunu gördüklerini kaydetti. 

Yanit`in Isviçre `nin Luzern kentinde düzenlenen EAA Permit Yarismasi`nda 12.73`lük derecesiyle ikinciligi elde ettigini animsatan Yüksel, "Her sey yolunda, antrenmanlar düzgün. Olimpiyatlara iki haftalik süre kaldi. Bunun üzerine katacagimiz bir iki sey var. Onun disinda yarismalari bekleyecegiz" dedi.(ntvspor)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —